Трите най-опасни посоки: посока Северодонецк, пробив от Попасная и пробив

...
Трите най-опасни посоки: посока Северодонецк, пробив от Попасная и пробив
Коментари Харесай

Административният шеф на Луганск Сергей Гайдай: Сега Киев контролира 10% от Луганск, а преди 70%

" Трите най-опасни направления: посока Северодонецк, пробив от Попасная и пробив от Белогоровка - с цел да се отреже изцяло региона по автомагистралата Лисичанск-Бахмут и изцяло да се обкръжи цялата част от Луганска област ", изяснява Гайдай тактиката на съветските войски.

- Какви са последните данни за % на Луганска област, която Украйна в този момент управлява.

- Трудно е да се каже в проценти. Мога просто да кажа, че през днешния ден територията, следена от Украйна, е покрайнините на Рубежне, Северодонецк и сателитните села Лисичанск, община Горская и посоката към границата с Донецка област по автомагистралата за Бахмут.

- Ако погледнете картата, има чувството, че остават към 10% от територията, следена от Украйна?

– Не, най-вероятно в действителност е по този начин. Защото от 2014 година 30% са заети. В началото на огромното нахлуване нашите украински войски се отдръпнаха с цел да не раздължен фронтовата линия и да не бъдат победени. И в действителност разбираме, че определената тактичност е вярна, защото към този момент са минали два месеца и половина, а съветската войска не може да премине региона на Луганск.

– В Северодонецк на 15 май снаряд попадна в локална болница, 9 души бяха ранени. Кажете, окакво е ситуацията на нещата? И като цяло, допустимо ли е да се употребява тази болница в бъдеще?

- Един снаряд е блъснал постройката. Цялата предница се е разпаднала, тъй като още на външен тип се вижда, че обстрелът е много сериозен. Плюс това имаше пожар и стаите, незабавното поделение и операционните към този момент ще бъдат неработещи.

Така съветската войска още повече понижи броя на леглата в района, още повече понижи способността ни да одобряваме ранените. В събота имахме осем ранени в Северодонецк от обстрел и даже двама починали, за жалост. В Северодонецк не могат да се правят съществени интервенции, само че могат най-малко да стабилизират тежко ранените или просто тежко болните, с цел да ги пренесем по-нататък към Днепър.

- Дали има възможност в близко бъдеще такива градове като Северодонецк, до него Рубежное, покрай Лисичанск - да бъдат обкръжени и завладяни от съветската войска?

- Това е война. Тук не можете да сте 100 % сигурни какво ще се случи на следващия ден или вдругиден. Но можем да кажем с цялостна убеденост, че поради всички неизпълнени проекти, всичко, което Русия е възнамерявала през цялото време - да завладяват Киев за три дни, да завладяват Одеса, и Николаев, и Харков, и Суми не се случи. В последна сметка те не взеха нищо.

Цялата политика на съветската войска и Русия като цяло е да оправдае най-малко някаква дребна победа. И по-късно, на фона на тази победа, градят голям сапунен мехур, като че ли са го възнамерявали по този метод. Реториката се промени. Първо имаше „ Киев за три дни, по-късно всички други градове и райони в границите на една седмица “. Но в последна сметка те започнаха да се отдръпват, до момента в който не поеха изцяло контрола над Донецк и Луганск.

Следователно те ще хвърлят всичките си сили тук. Видяхме това безумство, което се случи в Белогоровка (там украинските въоръжени сили няколко пъти разрушаваха понтонни прелези, които съветските военни се пробваха да изградят през река Северски Донец – бел.ред.). Разбираме, че те постепенно обстрелват цялата територия на Луганска област и са събрали голям брой сили в Северодонецк. Тоест, трите най-опасни направления са посока Северодонецк, това е пробив от страната на Попасная и това е пробив от страната на Белогоровка, с цел да се отсече изцяло автомагистралата Лисичанск-Бахмут и изцяло да се обкръжи цялата част от Луганска област.

Current Time

Превод: Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР