Трите най-големи проекта от ежегодната програма за партниране между Община

...
Трите най-големи проекта от ежегодната програма за партниране между Община
Коментари Харесай

Старт на три проекта от програмата за сътрудничество между КЦМ и община Куклен

Трите най-големи плана от годишната стратегия за партниране сред Община Куклен и КЦМ АД стартираха реализация. Два от идните планове ще зарадват децата на община Куклен. Учениците от Средно учебно заведение „ Отец Паисий " в Куклен тази година ще имат изцяло оборудван профилиран кабинет по естествени науки, нова лятна класна стая в учебния двор и детски ъгъл за игри към нея. Площадката ще бъде с ударопоглъщаща тартанова настилка, уреди за игра, спорт и учене навън и е предопределена за децата от предучилищния и начален курс. Инициативата за площадката е подета от родители и с дарения са закупени оборудванията. По програмата за съдействие ще се обезпечи настилката, чиято стойност е приблизителна 60 000 лева Целта е площадката да бъде подготвена до началото на образователната година.
Специализираният кабинет по естествени науки ще съставлява образователна лаборатория по физика, химия и биология. Сумата нужна за реализацията е към 20 000 лева и включва реорганизация на помещението и закупуване на съоръжение. Кабинетът ще бъде оборудван с лабораторни маси за учителя и учениците, направени от полиестер с гел покритие издържащо на киселини и основи, надзорен панел за учениците. Работните маси ще са оборудвани с енергиен модул, мивка и микроскоп.

Стартираха и строителните действия по последните стадии от реконструкцията на централния площад в гр. Куклен. Дарението от КЦМ включва правене на механически план и главен ремонт на съществуващи площадни и алейни настилки и осъществяване на строително-монтажни работи. Един от главните акценти в новия план е обезпечаването на безпроблемен достъп за хора със усложнения в напредването и майки с колички, като другите равнища на парковите пространства ще се свързват най-вече с алеи, замествайки съществуващите стълби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР