Трите наклонени ленти на Адидас бяха обявени от съд на

...
Трите наклонени ленти на Адидас бяха обявени от съд на
Коментари Харесай

Съд на ЕС обяви за невалидна търговската марка с три ленти на "Адидас"

Трите наклонени ленти на " Адидас " бяха оповестени от съд на Европейски Съюз за невалидни като комерсиална марка, тъй като им липсва характерен темперамент, различим в 28-членния блок, съобщи " Ройтерс ". Германската компания за спортни артикули обаче сподели, че решението на Общия съд на Европейски Съюз визира единствено опредено потребление на признака.

Съдът съобщи, че се придържа към решение от 2016 година на Службата на Европейски Съюз за интелектуалната благосъстоятелност. Тогава, след заявление за оповестяване на нищожност, подадено от белгийското сдружение Shoe Branding Europe, службата анулира предходно решение за вписване на марката. Основанието бе, че й липсва характерен темперамент, характерен и добит посредством потребление.

Германската компания за спортни артикули записва комерсиалната марка през 2014 година за облекло, обувки и шапки. Според нея комерсиалната й марка се състои от " три успоредни равно отдалечени и еднообразно необятни ленти, прилагани към продукта в която и да е посока ". Това обаче бе оспорено от компанията Shoe Branding Europe, с която " Адидас " имаше 10-годишен спор. Същият съд на Европейски Съюз предходната година разгласи за невалидна и комерсиална марка с две линии на Shoe Branding, заявявайки, че те са прекомерно сходни с тези на " Адидас ".

" Адидас " трябваше да покаже, че емблемата с трите линии е придобила " характерен темперамент " в Европейски Съюз, тъй че клиентите да знаят, че даден артикул е на компанията и да могат да го разграничават от продуктите на друга компания. Според съда марката не е пример, а " елементарна марка с фигури ".

" Адидас ", която може да апелира решението пред Съда на Европейски Съюз, съобщи, че то е лимитирано до " съответно потребление " на трите ленти и не визира други предпазени използва на комерсиалната марка в Европа. Не стана ясно кои използва има поради компанията.

Съдът съобщи, че " Адидас " е предоставила доказателства, свързани с потреблението на марката в пет страни от Европейски Съюз, само че не и в целия блок.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР