Трите големи автомобилни производителя обмислят сливане, за да останат в

...
Трите големи автомобилни производителя обмислят сливане, за да останат в
Коментари Харесай

Volkswagen, Renault и Peugeot правят общ народен“ електромобил

Трите огромни автомобилни производителя обмислят обединение, с цел да останат в играта на фона на мощната конкуренция от страна на Tesla и китайските компании, всички от които се пробват да създават евтини електрически коли.

Volkswagen, Renault и Stellantis обмислят вероятно обединение за основаване на по-евтини електрически коли, опасявайки се, че това е единственият излаз.
Карлос Таварес, основен изпълнителен шеф на Stellantis, сподели пред Automotive News Europe, че е изцяло наясно, че в бъдеще фирмите, които не могат да устоят на китайската конкуренция, ще изпаднат в доста затруднено състояние “.

Идеите, които се преглеждат от трите огромни европейски производителя, варират от „ сливане на запаси за развиване до сливане на компании оттатък европейските граници, с цел да се конкурират по-добре в смяната на играта “.

Според източници обединяването ще се случи в близко бъдеще, до няколко месеца.

2024 година сътвори поредност от трудности, които повлияха на продажбите на електрически коли, а автомобилните производители споделят, че не са готови за новите условия.

Да, някои държавни управления понижиха или отстраниха тласъците за електрически транспортни средства. Следващото предизвикателство са по-строгите правила за излъчванията, които ще влязат в действие в Европейски Съюз през идната година.

Главният изпълнителен шеф на Renault Лука де Мео предложи основаването на " Airbus of autos " - сливане на запаси от Германия, Франция, Испания и Англия - с цел да се конкурират с китайците.

Неговата концепция е да сплоти в една нова компания трите най-големи производители на коли в Европа, с цел да основават евтини електрически коли и да ги надграждат огромен мащаб.

По-непотвърдена публично информация Volkswagen, Stellantis и Renault към този момент работят върху нови електрически коли на цена под 25 000 евро.
 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР