Трите електроразпределителни дружества продължават да работят за отстраняване на прекъсванията

...
Трите електроразпределителни дружества продължават да работят за отстраняване на прекъсванията
Коментари Харесай

София след снега: Над 1500 сигнала за паднали дървета

Трите електроразпределителни сдружения не престават да работят за премахване на спиранията на електрозахранването в някои места поради влошената климатична конюнктура у нас през последните дни. Това сподели заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов на конференция за устойчива, ефикасна и сигурна енергийна система, която се организира в София. По думите от Електроенергийния систематичен оператор към този момент са отстранили по-голямата част от повредите.

на конференцията енергийният зам.-министър призна, че има голямо забавяне в актуализацията на Интегрирания проект в региона на климата и енергетиката. Ненов напомни, че актуализацията на проекта трябваше да е подготвена през юни тази година, само че това не е реалност и сега. Към днешна дата има основана междуведомствена работна група сред седем министерства. Ангажирана е способена организация, която да изготви обновен модел. Очакванията са през януари следващата година да се получат първичните стъпки от моделирането на проекта. През март 2024 година би трябвало дефинитивно да е готово моделирането на проекта, добави Красимир Ненов.

Има над 1500 сигнала за паднали дървета и клони на територията на София. Работата продължава и сега, съобщи Теодора Полимерова -  директор на дирекция " Климат, сила и въздух " в Столична община.
 паднали дървета София БГНЕС

 паднали дървета София БГНЕС
През нощта в София продължи работата по почистването на града, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. Извършени са обработки с разпространяване на смеси против замръзване и разчистване на улици и булеварди, по които се движи градския превоз, съществени улици в регионите, както и вътрешноквартални улици и общински пътища в регионите „ Витоша “, „ Овча купел “, „ Красна поляна “, „ Кремиковци “, „ Сердика “, „ Люлин “, „ Връбница “, „ Панчарево “, „ Нови Искър “, „ Банкя “. 

Извършени са обходи на пътната инфраструктура от екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ". Почистването на прекършени клони и паднали дървета от спешните екипи на Столичната община продължава. Екипите са отреагирали на 12 сигнала , свързани с пречистване на пътни платна. През деня ще бъдат почистени паднали клони в парковете и градините. 

Градският превоз извършва постоянните си направления, като се изключи краткотрайно скъсените на трамвайни линии 10 и 23. Трамвай №10 ще се движи от ж.к. „ Западен парк “ до площад „ Журналист “ до разчистването на трасето в лесопарковата част и възобновяване на контактната мрежа от паднали клони. От на следващия ден ще бъде пуснат заместващ автобусен превоз. 

Движението на трамвайна линия 23 е от ж.к. „ Гео Милев “ до хранилище „ Искър “. 

Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени механически проблеми в резултат на мощния вятър и преваляванията. 

Отворени за придвижване са пътищата на планината Витоша - квартал „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “ и квартал „ Бояна “ – околност Златните мостове. Извършено е опесъчаване и разчистване. Автобусните линии 63 и 66 извършват постоянните си направления.  
 паднали дървета БГНЕС
От Столичната община припомнят на водачите да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост и коли оборудвани за придвижване при зимни условия. 
В центъра за настаняване на бездомни е обезпечен заслон на четирима души. Гражданите могат да подават сигнали за бедстващи хора на тел. 112, с цел да бъдат настанени в центъра. 

Според прогнозата  на Националния институт по метеорология и хидрология през днешния ден облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България - краткотрайно мощен, вятър от запад-северозапад. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 2°. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад още веднъж ще стартира да се усилва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР