Трите електроразпределителни дружества продължават да работят за отстраняване на прекъсванията

...
Трите електроразпределителни дружества продължават да работят за отстраняване на прекъсванията
Коментари Харесай

Над 1500 сигнала за паднали дървета и клони в София

Трите електроразпределителни сдружения не престават да работят за премахване на спиранията на електрозахранването в някои места поради влошената климатична конюнктура у нас през последните дни. Това сподели заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов на конференция за устойчива, ефикасна и сигурна енергийна система, която се организира през днешния ден в София.

По думите от Електроенергийния систематичен оператор към този момент са отстранили по-голямата част от повредите.

По тематиката на конференцията енергийният зам.-министър призна, че има голямо забавяне в актуализацията на Интегрирания проект в региона на климата и енергетиката. Ненов напомни, че актуализацията на проекта трябваше да е подготвена през юни тази година, само че това не е реалност и сега.

Към днешна дата има основана междуведомствена работна група сред седем министерства. Ангажирана е способена организация, която да изготви обновен модел. Очакванията са през януари следващата година да се получат първичните стъпки от моделирането на проекта. През март 2024 година би трябвало дефинитивно да е готово моделирането на проекта, добави Красимир Ненов, представен Българска телеграфна агенция.

„ Има над 1500 сигнала за паднали дървета и клони на територията на София. Работата продължава и сега “, съобщи Теодора Полимерова, шеф на дирекция „ Климат, сила и въздух “ в Столична община.

По тематиката на днешната конференция Полимерова разяснява, че тази година е призната следващата стратегия за поощряване на потребление на ВЕИ от страна на семействата.

„ Над 8000 семейства са обхванати за пет години с този план “, уточни тя. 

Целта е да намалеят излъчванията от парникови газове с 40 % до 2030 година по отношение на 2007 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР