Трите българки, които пребивават в град Ухан в Китай, от

...
Трите българки, които пребивават в град Ухан в Китай, от
Коментари Харесай

Българите от огнището на заразата в Китай се прибират, ще бъдат под наблюдение

Трите българки, които обитават в град Ухан в Китай, от който потегли новият ковид дойдат на следващия ден в България и ще бъдат признати и следени във Военномедицинска академия, сподели през днешния ден пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Цялата съгласуваност по идването се реализира от Министерство на външните работи.

Жените ще бъдат поети от медицински екипи още при качването им в самолетите на директните летища, през които ще минат, сподели Ананиев. Той добави, че две от дамите ще употребяват френска самолетна компания, а една - немска.

По-рано през седмицата министър председателят разгласи, че страната ще изпрати аероплан за евакуацията им, само че след това страната се отхвърли от тази концепция. " Имаме единствено няколко души в Китай. Разговаряме с французите и германците да ги приберат те до Европа и да не изпращаме ние умишлен аероплан. След това имаме подготвеност от Европа да си приберем българските жители в България ", сподели Борисов на 30 януари.

Междувременно пред радио " Фокус " шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев сподели, че за няколко часа в България може да бъде диагностициран, идващият от Китай, ковид. Той посочи, че това към този момент е допустимо, с помощта на получените в центъра реактиви за доказване на вируса.

Световната здравна организация е заела страните да вкарат лични ограничения и правила за повишение на контрола против разпространяването на болестта. В България още преди дни е образувана оперативна група, която набелязва тези ограничения.

Всичко по тематиката четете тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (52)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР