Трите българчета, които бяха в неизвестност, след като бомба избухна

...
Трите българчета, които бяха в неизвестност, след като бомба избухна
Коментари Харесай

Бащата на трите българчета, блокирани в Газа: Искам си децата при мен - да ги гушкам, да играят с мен

Трите българчета, които бяха в неопределеност, откакто бомба избухна в техния регион в Газа, са открити живи. По знамение, сега на офанзивата са се намирали на 100 метра от засегнатата от офанзивата постройка, съобщиха техните близки, които са съумели да се свържат с тях.

Децата, дружно със своята майка, отишли в Газа малко преди да стартират ударите, описа баба им Инширах Алшарафи в ефира на Нова през вчерашния ден. Първоначално те били в северната част на анклава, само че тръгнали на юг в търсене на сигурност.

Бащата се върна през днешния ден в България от Египет, където се опитваше да обезпечи евакуацията на фамилията си. Това обаче към този момент не е станало.

След часове в неопределеност след бомбена офанзива, тази заран Таер ал Шарафи съумял да чуе гласа на брачната половинка си Ясмин, която е сама в Газа с трите им деца - Башар на 7, Зен на 5 и Мохамед на 6 месеца. След глътката вяра от тази заран, че фамилията му е живо, в този момент с тъга чака последващо позвъняване. 

„ Моого ми е мъчно. Просто нямам думи! Като се чуя с нея плаче от самото начало. Казва: „ Повече няма да се върна тук, не желая тук, желая да се върна в София ”, споделя Таер ал Шарафи 

Желанието му е дипломацията да надделее над войната и границата с Египет да бъде отворена. 

„ Нищо не мога да направя, единствено желая нашата страна да помогне, да направи нещо по случая. Да се свържат с Израел, нещо с Европейския съюз, просто да се измъкнат от там единствено. Нищо друго не ме интересува. Искам децата- да ги гушкам, да играят с мен. Да пребивавам като естествен човек ”, споделя Шарафи.

Истинско знамение избавя майката с трите й деца, откакто къщата на роднините им е срината.

„ Засега са извадили към 40 починали, майка ми е измежду тях, за жалост ”, споделя Инширах ал Шарафи. 

Ясмина, Башар, Зен и Мохамед е трябвало да кацнат на Летище София на 15 октомври. Вместо към България, потеглят към граничния пункт „ Рафах ”, с цел да търсят избавление.

„ Те са се преместили там с една кола за спешна помощ, тъй като няма никой да ги откара - няма такси, хората единствено тичат, желаят да спасят живота си ”, споделя Таер ал Шарафи. 

Стигат до границата, само че се връщат. 

„ Ходили там, само че напряко бомбардирали до тях, до пункта „ Рафах ” и са избягали отново до град Рафах ”, споделя Шарафи. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР