Тристранният съвет между държавата, синдикатите и работодателите ще обсъди в

...
Тристранният съвет между държавата, синдикатите и работодателите ще обсъди в
Коментари Харесай

Тристранката ще обсъди раздвижването на спящите акции

Тристранният съвет сред страната, синдикатите и работодателите ще разиска в сряда законопроекта на държавното управление за оживление на " спящите " акции от всеобщата приватизация.

Предварително е ясно, че планът ще срещне опозиция от обществените сътрудници, тъй като от управленията на работодателските асоциации са в спор на ползи като директно заинтригувани лица.

Проектът планува да се даде период от 1 година, в който притежателите на акции от всеобщата приватизация да ги трансферират към капиталов медиатор, с цел да продължат да търгуват с тях на борсата. Ако не го създадат, " спящите акции " ще се трансферират в особено основан за задачата капиталов фонд, като притежателите на книжата ще получат дялове от фонда.

След приключване на 5-годишен период, ако лицата продължат да демонстрират индиферентност, паричните средства, съответстващи на непотърсените дялове, ще бъдат импортирани в интерес на държавния бюджет – в Сребърния пенсионен фонд.

Подобна е и философията във връзка с фирмите, които не се търгуват на контролирания пазар. Тези акционери би трябвало да актуализират данните си пред капиталов медиатор или пред Централен депозитар. В случай, че не го създадат в границите на 1 година, се предлага книжата да се трансферират в портфейл, ръководен от ръководещо сдружение, за предпазване и ръководство на тези акции за период от 5 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР