Триста хиляди души, които не са си поставили трета доза,

...
Триста хиляди души, които не са си поставили трета доза,
Коментари Харесай

300 000 гърци без бустерна доза се смятат за неваксинирани от днес |

Триста хиляди души, които не са си сложили трета доза, от през днешния ден се считат за неимунизирани в Гърция, оповестява електронното издание " Прото тематика ", представено от Българска телеграфна агенция.

От през днешния ден тези, които не са си сложили трета доза, ще могат да вървят на работа, откакто наложително си създадат бърз тест. Същото изискване важи и за всички закрити пространства като заведения за хранене, заведения, театри, кино салони, фризьорски салони.

За чиновници, които не се подлагат на бързи проби, се плануват санкции, които варират сред 150 и 300 евро. С две хиляди евро ще бъдат глобявани и работодатели, които не подават специфичен документ за положението на чиновниците си. Ако подадат подправен документ, санкцията скача на 10 хиляди евро.

Всички лица, които влизат в Гърция с европейския документ за имунизация, който важи девет месеца след слагане на втората доза от имунизацията против COVID-19, няма да бъдат тествани , прецизира електронното издание на в. " Етнос ".

От през днешния ден всички идващи, които имат европейски документ, няма да има потребност да си вършат бърз и PCR тест. Мярката визира имунизираните. За тези, които нямат сложени ваксини, продължава да важи изискването да покажат негативен резултат на тест.

До момента всички, които влизаха в Гърция, трябваше да имат негативен резултат на PCR тест, изработен до 72 часа или бърз тест до 24 часа преди идването си.

Според последните данни трета доза би трябвало да си слагат 5 816 000 души или 80 на 100 от имунизираните с две дози, оповестява електронното издание на в. " Елефтерос типос ". 87,2 на 100 от тях към този момент са го създали или са създали поръчка за имунизация.

Февруари е месецът, в който в страната се чака петата вълна на пандемията постепенно да стартира да се успокоява с последователно понижаване на натиска над лечебните заведения и смъртността, отбелязва още изданието. Тази седмица експертната комисия ще заседава и ще бъде обсъждано допустимо разхлабване на ограничаващите ограничения.

От март и април във имунизационната стратегия влизат още две ваксини на Новавакс и Санофи, добавя изданието.

Близо 11 хиляди нови случая на инфектирани с КОВИД-19 бяха регистрирани в Гърция в неделя, оповестява АНА-МПА, като 57 от новозаразените са засечени на влизане в страната.

През вчерашния ден смъртните случаи, свързани с коронавирус инфекции са били 95 и по този начин общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията доближава 24 094.

В момента на апаратно дишане в интензивните отделения на страната са 551 пациенти. 77,68 на 100 от тях са неимунизирани или отчасти имунизирани. Новоприетите пациенти в лечебните заведения в страната са 405, добавя организацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР