Tripadvisor е сайтът, в който често влизаме, за да търсим

...
Tripadvisor е сайтът, в който често влизаме, за да търсим
Коментари Харесай

Най-популярните туристически дестинации в света за изминалата година

Tripadvisor е уеб сайтът, в който постоянно влизаме, с цел да търсим споделен опит и с цел да си помогнем в избора тук-там, които да посетим. Ако към този момент сме резервирали идната си екскурзия, може да подберем забележителностите и заведенията, с които да запълним програмата си. А в случай че занапред чертаем проектите си, може да си изберем една от следните дестинации, попаднали в новата им ранглиста.
Прочетете още
Традиционно през януари от Tripadvisor обявяват Traveller`s Choice Award - обичаните дестинации, хотели, заведения за хранене и неща за правене на пътешествениците по целия свят. Подреждането се прави напълно въз основа на мнения и оценки, събрани през последните 12 месеца.

А ето и кои са спечелилите в категория дестинации, чиито хотели, заведения за хранене и неща за правене са получили най-високи оценки от пътуващите за миналата година. От уеб страницата вършат ангажимента, че през цялата последваща година прибавят нови оферти.

10. Хой Ан

Градът се намира в централната част от виетнамското крайбрежие и е едно от значимите търговски пристанища в Югоизточна Азия в предишното. Днес от ден на ден се трансформира в туристическа дестинация. Част от забележителностите са покритият мост и храмът Куан Конг.

 Снимка 649033

На 14-ия ден от всеки лунен месец градът заменя електрическото си осветяване с обичайни цветни фенери. Освен да се потопим в традиционната местна атмосфера, може да си тръгнем и с облекла, ушити за нас по поръчка. Градът се предлага за всички шопинг фанатици, както и за културен туризъм.

9. Крит

Този гръцки остров също набира все по-голямо известност в последните години. Той е родното място на висшия господ Зевс и е притегателна точка за всички почитатели на древногръцката митология. Тук може да забележим десетки културни забележителности и доста непокътнати антични руини.

 Снимка 649035

Не бива да пропускаме и старото венецианско пристанище на град Ханя или на крепостите и манастирите на Ретимонон. Величествената планина Ида, която се дефинира за родно място на Зевс, пък е най-голямата естествена забележителност, която също заслужава нашето внимание. Задължително би трябвало да опитаме локалното вино и кулинарни специалитети.

8. Маракеш

 Снимка 227829

Известен като Червения или Розовия град поради цвета на по-голяма част от постройките в него, той е най-популярната туристическа дестинация в Мароко. Едно магическо място, цялостно с пазари, градини, дворци и джамии. И остарялата част на града (Медина), и новата (Вил Нувел) имат своя личен сексапил, на който трябва да се насладим най-малко един път в живота си.

7. Канкун

 Снимка 227827

Този крайбрежен мексикански град е подобаващ за всевъзможни туристи. Има както фамилни резорти, по този начин и много места за занимания в тъмната част на денонощието. Тук може да разгледаме както непокътнати антични руини от времето на маите, по този начин и музей на текилата. Има и доста разнообразни места, подобаващи за гмуркане - за всекиго по нещо.

6. Париж

 Снимка 602267

Френската столица е измежду най-популярните европейски туристически дестинации и това не е по никакъв начин инцидентно. Тя предлага безчет занимания на своите посетители - от разглеждане на забележителности като Айфеловата кула и Труимфалната арка, през изкуство в Лувъра и Мулен руж, до шопинг улици, цялостни с маркови бутици. 

5. Рим

 Снимка 649039

Вечният град в Италия е дестинация, за която би трябвало да си отделим най-малко няколко дни, тъй като тук в действителност има много какво да се види. От Tripadvisor го дефинират като " действителен колаж от площади, пазари навън и удивителни исторически места ". А най-хубавата отмора сред спринтовете от една забележителност до друга са чаша ароматно еспресо или прясна паста по обичайната рецепта.

4. Ханой

Връщаме се назад във Виетнам, този път в столицата на страната. Градът с население над седем милиона души има вековна история, а в съвремието притегля и от ден на ден туристи. Той е един контрастност сред мемоари от предишното и съвременна архитектура.

 Снимка 351186

Тук има повече от 600 храма, доста езера и градски паркове, а мавзолеят на Хо Ши Мин и пандизът Хоа Ло са измежду наложителните забележителности. Градът се изследва най-добре с такси.

3. Лондон

Английската столица също е измежду традиционно най-посещаваните градове от туристи в света. Той предлага неограничени благоприятни условия за развлечение и по нещо за всеки вид туристи - както за почитателите на английското кралско семейство, по този начин и за тези на бирата и изисканата кулинария. Животът тук тече на цялостни обороти и сигурно си заслужава да се потопим в неговия темп.

2. Бали

 Снимка 649043

В напълно другата прекаленост пък е дестинацията в подножието на върха. Островът в сърцето на Индонезийския архипелаг несъмнено е една от най-предпочитаните екзотични дестинации в последно време и това не е по никакъв начин инцидентно. Всичко тук е като в парадайса - слънце, бял пясък, безкрайна морска простор, екзотични създания. Не бива да пропущаме да посетим и артистичния квартал на Убуд.

1. Дубай

Градът, който е столица на едноименното емирство, печели максимален брой гласове от пътувалите през миналите 12 месеца. И няма спор, че всичко тук е на най-високо равнище - като стартираме от хотелите и ресторантите и стигнем до инфраструктурата и съвсем нулевата престъпност.

А опциите за развлечение са почти неограничени. Спиращите дъха гледки са на всеки ъгъл, а в случай че си падаме по адреналина може да се издигнем с балон над пустинята или да покараме АТВ в пясъците, да скочим с парашут и какво ли още не. Пазарите за злато, текстил и подправки също са наложителна туристическа спирка - даже да не купуваме, струва си най-малко да се полюбуваме на продуктите и да се потопим в локалната атмосфера.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР