Тринадесетгодишната Лилия Янкова от арт школа Колорит“ получи най-високото отличие

...
Тринадесетгодишната Лилия Янкова от арт школа Колорит“ получи най-високото отличие
Коментари Харесай

Лилия Янкова от арт школа „Колорит“ е Лауреат на Голямата награда за изкуство на фондация „Димитър Бербатов“

Тринадесетгодишната Лилия Янкова от арт школа „ Колорит “ получи най-високото отличие - „ Лауреат на Голямата премия за 2022 “, за високи достижения в региона „ Изкуство “,на Фондация „ Димитър Бербатов “.



Наградата й бе връчена на тържествена гала персонално от Димитър Бербатов на 9 септември в град София.



Лилия завоюва влиятелната премия за своите многочислени високи оценки през 2022 година, извоювани посредством участията си в сбирките на арт школа „ Колорит “ международни и интернационалните състезания.



Тя е отличена във възрастовата група5-8 клас. Тази премия е сбъдната фантазия на Лилия Янкова и на нейния арт възпитател Майя Ананиева.

Лилия се образова в школата вечешест години. Тя е надарена, въодушевена, устремена към триумфа, упорита и непрекъсната в своето арт образование в ателието и на интернационалните пленери. Това неизменност и целеустременост я трансфораха в едно от съумелите деца на арт школа „ Колорит “ и на България.Лилия е включена в креативния екип на арт школа „ Колорит “ и ще вземе присъединяване в Международната среща на младежкото изкуство „ ЕВОРА 2023 “ в Португалия, която ще се организира през месец октомври – споделя Майя Ананиева.

Това е високо самопризнание и за мен като арт възпитател и удостоверява, че школа „ Колорит “ открива, образова, развива, осъществя и дава креативно бъдеще на младите гении, споделя още Майя Ананиева – началник на арт школа „ Колорит “ – Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР