Тринадесет страни членки на Европейския съюз отправиха критики срещу призивите

...
Тринадесет страни членки на Европейския съюз отправиха критики срещу призивите
Коментари Харесай

13 страни-членки с критики срещу призивите за промяна в договорите на ЕС

Тринадесет страни членки на Европейския съюз насочиха рецензии против апелите за смяна в договорите на Европейски Съюз, отправени от френския президент Еманюел Макрон и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да се усъвършенства ефикасността на съюза, предадоха ДПА и Франс прес.

" Не поддържаме недомислените и прибързани опити за започване " на такава процедура, написаха тези страни в изказване, оповестено в Туитър. Страните прибавят, че " на този стадий не изключват никакви разновидности ", само че желаят първо да проучват препоръчаните промени.

" Европа би трябвало да покаже същински резултати ", се споделя още в обявата в Туитър, оповестена от акаунта на датската дипломатическа задача в Европейски Съюз. Тринадесетте страни са България, Дания, Естония, Латвия, Литва, Малта, Финландия, Полша, Румъния, Словения, Хърватия, Чехия и Швеция.

Изявлението беше оповестено минути откакто президентът на Франция поддържа апелите за смяна на договорите в тирада пред Европейския парламент в Страсбург, отбелязва ДПА. Подкрепата си изрази и Урсула фон дер Лайен. Двамата желаеха и премахването на вота с единогласие в Съвета на Европейски Съюз.

Днес бяха публично показани предложенията, направени на Конференцията за бъдещето на Европа. Те са резултат от необятни съвещания с жители, извършени в продължение на една година по концепция на френския президент. Някои от тези оферти, като да вземем за пример даването на Народното събрание на право на законодателна самодейност и разширението на компетенциите на Европейски Съюз по въпросите на защитата и опазването на здравето, допускат смяна в договорите.

Страните, които се опълчват на тази вероятност, акцентират, че смяната на договорите не е била цел на конференцията.

" Вече имаме Европа, която действа ", както демонстрираха пандемията от КОВИД-19 и реакцията против съветското навлизане в Украйна. " Не би трябвало да бързаме да вършим институционални промени ", се споделя в изказването на 13-те страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР