Тринадесет френски военнослужещи от антиджихадистката операция в Сахел са загинали

...
Тринадесет френски военнослужещи от антиджихадистката операция в Сахел са загинали
Коментари Харесай

Тринайсет френски военни загинаха при авиокатастрофа в Мали

Тринадесет френски военнослужещи от антиджихадистката интервенция в Сахел са починали при конфликт на два хеликоптера в Мали, разгласи през днешния ден Елисейският замък.

``
реклама

Сблъсъкът е станал при бойна интервенция против джихадистите в Мали през вчерашния ден вечерта. При случая нощес военен хеликоптер Тайгър се е блъснал в щурмови хеликоптер Кугър, съгласно източници от министерството на защитата.

Френският президент Еманюел Макрон изрази в съболезнователно обръщение най-голяма респект към паметта на починалите шестима офицери, шестима сержанти и един ефрейтор. В известието се споделя, че военните са " починали по време на интервенция и са дали живота си за Франция в тежката битка против тероризма в Сахел ".

С 13-те починали военни в Мали, броят на убитите френски военнослужещи там става 38 от началото на френската намеса в тази страна през 2013 година, написа Българска телеграфна агенция.

В интервенцията " Бархан " в целия район на Сахел вземат участие 4500 военнослужещи.
Последният гибелен случай с хеликоптер на френската войска датира от февруари 2018 година, когато два хеликоптера на военно учебно заведение се разрушиха в департамента Вар след конфликт по време на полет. Тогава починаха петима военни.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР