Тринадесет души са задържани в Белгия при разследване за манипулиране

...
Тринадесет души са задържани в Белгия при разследване за манипулиране
Коментари Харесай

Полицията в Белгия е задържала 13 души по подозрение в манипулиране на тенис мачове

Тринадесет души са арестувани в Белгия при следствие за манипулиране на мачове от ниските равнища на професионалния тенис, заяви федералната прокуратура в страната. Според формалната информация престъпна организация, която има връзки в Белгия и Армения, подкупва професионални тенисисти от 2014 година, пробвайки се да манипулира крайния излаз на мачове.

Двубоите нормално са от шампионатите, които нямат телевизионно лъчение - сериите " Фючърс " и " Чалънджър " при мъжете. В тях играчите по-лесно са манипулирани, настояват прокурорите.

В следствието белгийските управляващи са получили помощ от службите в Германия, Франция, България, Словакия, Холандия и Съединени американски щати. За момента 13-те арестувани са в ареста, като на по-късен стадий съдията ще реши какъв брой дълга ще бъде мярката им.

Независимият отчет, поръчан от ръководителите на спорта, сочи, че тенисът е изправен пред " съществени проблеми с манипулирането на мачове поради увеличението на интернет залозите ". Играчите от по-ниските равнища на тениса са доста уязвими поради по-малките наградни фондове.

В началото на годината Международната асоциация за сигурност в спорта (ESSA) разгласи, че за 2017 година подадените сигнали за съмнителни мачове са 266. С общо 160 мача тенисът за пръв път изпревари футбола в отрицателната ранглиста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР