Триметрова ограда на строителната гимназия в Хасково рухна и затрупа

...
Триметрова ограда на строителната гимназия в Хасково рухна и затрупа
Коментари Харесай

От общината са започнали проверка на строежа на оградата на строителната гимназия в Хасково

Триметрова ограда на строителната гимназия в Хасково рухна и затрупа част от улицата. За шанс, в този миг не са минавали пешеходци. Стената поддала при проливен дъжд преди дни.

Първо са се свлекли няколко метра, след това цялостен сектор. Съоръжението е градено на стадии през годините. Разрушително за оборудването обаче се оказва възобновено преди 8 години футболно игрище в двора на учебното заведение, в чиито план има механически пропуски.

„ Не са били направени дренажи за отклоняване на водите, както за поливане на терена, по този начин и за отводняване на дъждовни води. Има и хидростатичен напън върху тази стена, тя е построена от тухли четворки, което е неприемливо при такава денивелация”, съобщи проектант Владимир Райчев пред БТВ.

От общината са почнали инспекция на градежа както на оградата, по този начин и на футболното игрище.

„ Мисля, че нищо не можеше да се направи в тази обстановка, просто след осъществения оглед, мнението на експертите е, че тази стена би трябвало да се унищожи и да се построи отначало с нов проект”, разяснява зам.-кметът на Велин Балкански. До тогава, футболния терен също не може да бъде употребен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР