Триметров алпийски рог дебютира като солов инструмент в зала България

...
Триметров алпийски рог дебютира като солов инструмент в зала България
Коментари Харесай

Триметров алпийски рог дебютира в зала България

Триметров алпийски рог дебютира като солов инструмент в зала " България " на 16 март, споделиха от Софийската филхармония. 

Феноменален със своята голяма тръба, която доближава растежа на двама мъже, алпийският рог ще звучи за първи път в зала " България ", с помощта на италианския солист Карло Торлонтано. Музикантът идва след покана, отправена му от маестро Найден Тодоров, който имаше взаимен концерт с него в Италия преди две години.

Диригент е известната към този момент и у нас италианска маестра Джанна Фрата.

Програмата на вечерта включва произведения на Бернд Алоис Цимерман - Sinfonia Pastoritia, Джовани Д`Aкиля - The Great Horn of Helm, и Алфред Шнитке - Гогол сюита.

След доста години като соло валдхорнист в Симфоничния оркестър на RAI-Италианската радиотелевизия и в Teatro di San Carlo в Неапол, Карло Торлонтано посвещава по-голямата част от времето си на разпространение на алпийския рог в класическите концертни зали.

Партнирал е на доста симфонични и камерни оркестри в Азия, Австралия, Европа, Северна Америка. Свирил е като солист в някои от най-престижните концертни зали и интернационалните фестивали в света.

Още от най-ранна детска възраст, Джанна Фрата посвещава живота си на музиката. Едва деветгодишна, тя взема решение в сърцето си да стане диригент, откакто за първи път чува симфоничен оркестър в концерт онлайн. От този миг тя възнамерява цялото си образование, с цел да реализира тази цел. Завършва музикалната консерватория " Николо Пичини " в Бари с цялостно отличие по пиано, комбинация и диригентство.



Кариерата на Джанна Фрата стартира като пианистка, печели доста интернационалните състезания и свири по целия свят. Диригентският й дебют е през 1998 с балета " Пулчинела " на Стравински. Оттогава Джанна Фрата постоянно дирижира симфоничен и оперен репертоар с оркестри по целия свят. Назначена е за артистичен шеф на Сицилианския симфоничен оркестър, един от най-големите оркестри в Италия.

След доста години като соло валдхорнист в Симфоничния оркестър на RAI-Италианската радиотелевизия и в Teatro di San Carlo в Неапол, Карло Торлонтано посвещава по-голямата част от времето си на разпространение на алпийския рог в класическите концертни зали. Със своя инструмент той е партнирал на доста симфонични и камерни оркестри в Азия, Австралия, Европа, Северна Америка.

Карло е свирил като солист в някои от най-престижните концертни зали и интернационалните фестивали в света, като Моцартеум - Залцбург, фестивалите в Брисбейн, Прага, Мейн Моцарт фестивал в Съединени американски щати, залите на Берлинската филхармония, Salle de Concert Pollak в Монреал, Варшавската филхармония, „ Лисински “ – Загреб, Gran Teatro de Cordoba, Белградска филхармония, Casa da Música в Порто, Бетовен хале в Бон и други

Карло Торлонтано идва след специфичната покана, отправена му от маестро Найден Тодоров, който имаше взаимен концерт с него в Италия преди 2 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР