Тримата са работели за китайски интернет-проект, който възстановява изличени от

...
Тримата са работели за китайски интернет-проект, който възстановява изличени от
Коментари Харесай

Мистерия: Китайци, искали да кажат истината за К-19, изчезнаха

Тримата са работели за китайски интернет-проект, който възвръща изличени от държавната цензура изявления, свързани с ковид и началото на епидемията. Сега и тримата са безследно изчезнали. Така стартира разбор на "Дойче Веле " на тематика "ШВ Китай: Трима са в неопределеност. Искали да кажат истината за ковид ".

Трима критици на властта в Китай са в неопределеност. Чен Мей, Кай Уей и неговата другарка Танг изчезнали на 19 април - съобщил братът на Чен. Пред западни осведомителни организации Чен Кун е изразил догатката, че тримата са задържани.

Полицията в Пекин е съобщила на фамилиите на Кай Уей и неговата другарка единствено това, че двамата се намират „ под домашно наблюдаване ", само че не е прецизирала къде тъкмо. Повдигнато им било обвиняване за „ подстрекаване към безредици и провокации “.

Проект против цензурата в Китай
Това мъгляво обвиняване управляващите в Китай нормално употребяват за кавга с деятели и дисиденти. За сходно „ нарушение “ законът планува затвор до 5 години.

Чен Кун допуска, че изгубването на тримата е обвързвано с присъединяване на Чен и Кай в самодейност против цензурата в страната, наречена „ Терминус 2049 ". Проектът си слага за цел да възвръща блокирани или изтрити от държавната цензура информации и изявления в обществените мрежи.

Напоследък групата помести в интернет поредност от изявления по отношение на пандемията от ковид в Китай, включително и персонални усещания на хора от град Ухан, който беше най-тежко обиден от болестта. Статиите и информациите на „ Терминус 2049 " включват и тематики, които китайското държавно управление не желае да не получават публичност. Например - по кое време тъкмо е станало ясно, че новият ковид SARS-CoV-2 се предава от човек на човек.

Недоволство против Пекин
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР