Тримата министри, чиито оставки поиска премиерът Борисов след трагедията край

...
Тримата министри, чиито оставки поиска премиерът Борисов след трагедията край
Коментари Харесай

Втори вицепремиер срещу Борисов заради министерските оставки. Не бяха нужни, те нямат вина - заяви Красимир Каракачанов

Тримата министри, чиито оставки изиска министър председателят Борисов след нещастието край Своге, нямат виновност за случилото се. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, представен от БНР.
 Единствено Сидеров от Обединените патриоти удовлетворен от оставките на тримата министри  Вътрешна македонска революционна организация сюрпризирани от министерските оставки, желаят незабавна среща с ГЕРБ  Борисов изиска оставките на Радев, Московски и Нанков
В края на предходната седмица Бойко Борисов изиска оставките на министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на превоза Ивайло Московски и на районното развиване Николай Нанков. Те, съгласно него, имат виновност за нещастието край Своге, при която обърнал се на пътя рейс лиши живота на 17 души, а над 20 бяха ранени.

Според Каракачанов не е имало потребност от трите оставки. Все отново Каракачанов акцентира, че министър председателят има право на лична кадрова политика.

Той оцени високо работата на районния Николай Нанков.

" Не е обикновено при всеки мотив, като се появи една група, която стачкува в интернет или на " жълтите павета ", да се желаят оставки. Защото в случай че бъдем съответни, какво ще излезе с тези оставки? Всички знаем, че водачът е отговорен за злополуката. Какво? Във всеки автобус да сложим по един полицай? Или министърът на превоза и министърът на районното развиване да се возят по автобуси? ", разяснява Каракачанов в село Сугарево, община Сандански, където взе присъединяване в гала във връзка 94 години от гибелта на именития лидер на Вътрешна македонска революционна организация Тодор Александров.

Несъгласие с рокадите изрази и различен вицепремиер - Валери Симеонов. Той съобщи, че измененията не са били съгласувани с съдружните сътрудници, както и че ръководещата коалиция " от дълго време не действа ".

Втори ден партията му НФСБ разисква в Слънчев бряг дали да излезе от ръководството и да мине в съпротива.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР