Тримата мъже, които тази нощ загинаха при пожар в пловдивския

...
Тримата мъже, които тази нощ загинаха при пожар в пловдивския
Коментари Харесай

Фелдшер е в болница, опитал се да спаси тримата изгорели живи пациенти

Тримата мъже, които тази нощ починаха при пожар в пловдивския Център за психологично здраве, са били с параноидна шизофрения. Двама са родени през 1961 година, а третият през 1967 година Те са от разнообразни обитаеми места от Пловдивска област и са били настанени наложително в центъра от органите на полицията. Това заяви на ексклузивен брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му в стаята, където са лежали тримата пациенти и където е избухнал пожарът, се е развила доста висока температура, която бързо е обхванала помещението.

"Малко след среднощ дежурният доктор е усетил пушек. Достъпът до тези стаи е стеснен - вратата на коридора към стаите се заключва, фелдшерът се е опитал да потуши пожара. Направил е всичко допустимо да влезе в стаята и да ги избави. Но не е съумял. Той е обгазен и сега се намира в болница. За страдание при идване на пожарникарите гибелта и при тримата пациенти е била настъпила от дълго време ", изясни прокурор Попов.

Останалите към 20 пациенти в това поделение са били евакуирани. Сред тях няма потърпевши.

По думите му, в отделението има непоколебим охраняем режим - на пациентите са позволени разходки до 2 часа дневно, неразрешено е вкарването на уреди, с които мога да се самонаранят или да наранят другиго, в това число запалки и кибрит. Няма осветяване или електрически уреди, с изключение на лампи.

"Такива са условията на нормативната база. Изключена е версията за неизрядни уреди, тъй като такива не съществуват, както и късо съединяване. По случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане за тенденциозен палеж, само че в случай че стане очевидно, че е по несъобразителност ще бъде преквалифицирано ", посочи Румен Попов.

Иззети са записите от камерите в коридора и сега се преглеждат.

"Няма следи от запалителна течност. Със сигурност там някой е запалил нещо - цигара, хартия. Имало е източник на огън, само че какъв е - назначени са експертизи ", добави окръжният прокурор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР