Тримата големи в световния тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал

...
Тримата големи в световния тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал
Коментари Харесай

Голямото трио в тениса се събира на турнир за първи път от 14 месеца

Тримата огромни в международния тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, още веднъж ще играят на един шампионат.

Това не се е случвало от януари 2020 година в Мелбърн, само че - в случай че няма нови проблеми с контузии за някого от тях - ще го забележим от 2 май на Мастърса в Мадрид.

Всички играчи от топ 20 са декларирали присъединяване, потвърдиха уредниците. Григор Димитров, който е №17 в ранглистата, също е измежду тях.

Очакваше се Федерер да пропусне конкуренциите на клей и да се върне напряко за сезона на трева, само че изненадващо швейцарецът е удостоверил поръчка за Мадрид.

Това е огромната подготовка на " Ролан Гарос " и може да се заключи, че Маестрото се усеща в задоволително добра кондиция, с цел да играе и в Париж. Или най-малко такава е обстановката месец преди мадридския Мастърс.

39-годишният Федерер е играл единствено два мача от януари предходната година, като завръщането му в Доха трябваше да е старт на сезона за него. След отпадането там обаче той съобщи, че се отдръпва и стартира усилена кондиционна подготовка, с цел да е подготвен за двата предпочитани за него шампионата през годината - " Уимбълдън " и олимпийския в Токио.

Рафа Надал също пропусна последните 40-50 дни с контузия, като не игра и в Маями. Същото стори и Новак Джокович, откакто в края на февруари завоюва контузен 18-ата си купа от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия.

Тримата, апропо, имат общо 58 трофея от Шлема - убийствено достижение! Рафа и Роджър разделят върха с по 20, само че сърбинът не е надалеч обратно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР