Тримата големи – главният прокурор и председателите на двете върховни

...
Тримата големи – главният прокурор и председателите на двете върховни
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Задкулисната власт, която дърпа конците, е огромният проблем на България

Тримата огромни – основният прокурор и ръководителите на двете висши съдилища, за нас са равни.

Това акцентира в изявление за предаването " Политически НЕкоректно " Илхан Кючюк от Движение за права и свободи:

" Ние слагаме доста мощен акцент върху отнемането на централизиран контрол на основния прокурор. Ние желаеме да има една децентрализирана процедура, т.е. над основния прокурор да няма Бог, а да има опция тази централизираност да бъде разсеяна ".

За нас Брюксел не е чужбина, за нас Брюксел е част от Европейския съюз и ние работим от 15 години, с цел да утвърдим ролята на България в европейските институции, разяснява Кючюк във връзка идното визитата на депутата Хамид Хамид в Брюксел:

" Правим го като евродепутати с моите сътрудници и постоянно сме насърчавали българските политически сили да бъдат дейни участници в техните политически фамилии, а даже и да излезем оттатък рамката на нашите фамилии, като изградим национални политически позиции. Да, господин Карадайъ беше в Брюксел и господин Хамид има намерение да пътува. Има доста тематики, по които желаеме да продължим разговора с нашите сътрудници. И конституционните промени, и " златните паспорти “, и законопроектите за публичните поръчки, и други значими антикорупционни закони ".

Евродепутатът разяснява и тематиката за активността на депутата Делян Пеевски:

" Пеевски е социална персона, депутат, елементарен народен представител, идва всеки ден в Народното събрание. Винаги е бил деен в работата си с членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи. Не е мъчно да се огледа къде Движение за права и свободи има устойчиви резултати и бележи растеж. Това са главно районите, където господин Пеевски е доста деен участник в организационната активност на партията. Ние стоим до господин Пеевски ".

Задкулисната власт, която дърпа конците, е големият проблем на България, добави Кючюк:
" А не да се вторачвате върху това какво е господин Пеевски и за какво ненавиждат Движение за права и свободи, тъй като имат интерес да ненавиждат Движение за права и свободи, тъй като имаме какво да дадем на българската народна власт ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР