Тримата български граждани, които бяха задържани на граничен пункт Деве

...
Тримата български граждани, които бяха задържани на граничен пункт Деве
Коментари Харесай

Задържаните в РСМ българи получиха глоба и забрана за влизане в страната

Тримата български жители, които бяха арестувани на граничен пункт " Деве хълм " на границата със Северна Македония, са експулсирани от страната и имат възбрана за влизане за период от 3 години, оповестяват македонски медии. Съдът в Крива паланка е постановил и тримата да платят по 300 евро санкция за нарушение на публичния ред и успокоение, съобщи БНР.

Медиите оповестяват, че измежду арестуваните е Ангел Георгиев - народен представител от " Възраждане " в 47-ия и 48-ия парламент.

По-рано за задържането му заяви и водачът на партията Костадин Костадинов. Костадинов съобщи, че чака реакция от българските институции и Европарламента.

Десетки българи бяха спрени на границата на югозападната ни съседка и не съумяха да се включат в поклонението в църквата " Свети Спас " в Скопие. Част от тях, в това число публицисти, са получили публични отводи да минат границата с основанието за " опасност за публичния ред, национална сигурност, публично здраве или за интернационалните връзки на Република Северна Македония ".

В позиция по проблема от Министерството на външните работи се акцентира, че вчерашното отбелязване на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев не способства за надграждане на двустранните връзки сред София и Скопие.4 февруари 2023 година ще влезе в историята като датата, на която управляващите в Северна Македония по извънредно неубедителни аргументи и в нарушаване на авансово дадените уверения не позволиха отдаването на респект пред паметта на революционера от страна на български жители, се показва в позицията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР