Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, са задържани, съобщи

...
Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, са задържани, съобщи
Коментари Харесай

Отново арестуваха във Великобритания обвинените в шпионаж българи

Тримата българи, упрекнати в шпионаж на Острова, са арестувани, заяви посланикът ни във Англия Марин Райков.

Българското посолство е поискало информация за затворническите номера на сънародниците ни. Те са задържани в три разнообразни пандиза, оповестява NOVA.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са обвинени, че са шпионирали в интерес на Русия българската диаспора в Англия.

Първоначално те бяха арестувани по съмнение в закононарушения по Закона за служебната загадка, само че след това им бяха повдигнати обвинявания за владеене на подправени паспорти и други документи.
Tриото българи, задържани по съмнение в шпионаж в интерес на Русия, са се представяли за публицисти, с цел да правят наблюдаване на цели в Лондон и Европа, заяви английският „ Дейли мейл “.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са измежду петимата души, задържани през февруари по силата на английския Закон за служебната загадка след обиски на парцелите им в Лондон и Грейт Ярмът в Норфолк. МИ5 е предала разследващите данни на полицията.

Те са упрекнати според английския Закон за документите за идентичност в владеене на 19 подправени документа с " непозволени планове ", сред тях паспорти, персонални карти и документи за Англия, България, Италия, Испания, Франция, Хърватия, Словения, Гърция и Чешката република.

По последни данни триото е упрекнато и в това, че се е представяло за публицисти от американски телевизионни компании, откакто Скотланд Ярд е разкрил подправени прес карти и служебни дрехи на каналите Discovery и National Geographic, оповестява „ Таймс “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР