Тримата българи - мъж във Варна, и семейство в Хасково,

...
Тримата българи - мъж във Варна, и семейство в Хасково,
Коментари Харесай

Премиерът наредил на МВР да наблюдава китайците у нас за коронавирус

Тримата българи - мъж във Варна, и семейство в Хасково, които се следиха за съществуване на ковид, са с негативни проби. Това съобщи при започване на държавното съвещание здравният министър Кирил Ананиев, откакто министър председателят Бойко Борисов му изиска доклад за ситуацията.

По-късно през днешния ден се чака да излезе и тестът за вируса на четвъртия мъж, който е в болница в Хасково, посочи Ананиев.

" 1763 души са пристигнали през вчерашния ден на летище София, от тях петима китайци, те не са имали температура, само че са под домашно наблюдаване ", изясни здравният министър.

Той рапортува, че има две китайски сдружения у нас - на предприемачи и студенти, които сами провеждат посрещането на китайците, които идват в България. Вземат ги със личен превоз от летището и не го позволяват в градския превоз и даже ги следят в продължение на 14 дни, колкото е карантината.

Засилено се следи и пазарът в " Илиянци ", както и българско учебно заведение, в което има 30 китайчета. Засега при тях няма информация за ковид.

Борисов косвено благодари на китайските сдружения и сподели, че е разпоредил на Министерство на вътрешните работи да следи всички жители от китайски генезис и тези с двойно поданство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР