Трима земеделски производители са задържаните при спецакцията в Павликени преди

...
Трима земеделски производители са задържаните при спецакцията в Павликени преди
Коментари Харесай

Престъпната група за лихварство е действала около Павликени от 5 години

Трима аграрни производители са арестуваните при спецакцията в Павликени преди дни като част от проведена незаконна група.

Вижте повече в директното включване на Мирела Дончева във видеото.

Организираната незаконна група за лихварство е работила на територията на Павликени и близките обитаеми места от към 5 години. По думите на административния началник на спецпрокуратурата Димитър Петров тя е била добре проведена. В рамките на осъществените процесуално-следствени дейности са конфискувани голям брой бележници с изписани имена на длъжници, над 1 800 юбилейни монети, скъпи метали, най-вече златни, като по първични данни тяхната стойност се прави оценка на към милион лв.. В петък част от обиските бяха осъществени в ромската махала на града, както и в някои от прилежащите села.

Работата по разкриването на проведената незаконна група е почнала още в края на предходната година. Задържаните се занимавали с законен бизнес - земеделие, което им е пособие да перат парите от противозаконната си активност. И тримата задържани са с богато престъпно минало. Десетки хора са били жертви на лихварите.

Ст. комисар Любомир Янев, заместник-директор на ГДБОП: Кражби, грабежи, в това число и документни закононарушения, в това число и за изнудване. Имаме набелязани най-малко 20 индивида, които са били пострадали от проведената група.
В домовете на лихварите проверяващите са намерили над 1800 златни юбилейни монети.
Димитър Петров - началник на Специализираната прокуратура: По първични данни тяхната стойност се прави оценка на към милион лв.. Съответно са открити бележници с имена на длъжници, част от лицата към този момент са разпитани пред арбитър, дали са своите показания, направени са разпознавания.
Специализираният съд остави и тримата арестувани за непрекъснато в ареста.

Междувременно продължава издирването и на други жертви на проведената незаконна група за лихварство, като по думите заместник-директора на ГДБОП ст. комисар Любомир Янков, доста от потърпевшите се тормозят да приказват поради това, че и тримата арестувани са добре познати в региона на Павликени и имат въздействие от години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР