Трима военни загинаха в резултат на задействане на катапултите при

...
Трима военни загинаха в резултат на задействане на катапултите при
Коментари Харесай

Трима руски пилоти на бомбардировач Ту-22М загинаха при нелеп инцидент край Калуга

Трима военни починаха вследствие на задействане на катапултите при пускане на моторите на бомбардировач Ту-22М на летище край Калуга. Това заяви пред ТАСС източник в силовите структури на района.

" На земята, когато моторите бяха пуснати, се задействаха катапулти. Трима души бяха убити, в това число командирът на полка, който седеше на инструкторското място ", сподели източникът на организацията.

Руското министерство на защитата удостовери информация за гибелта на тримата военни. Като причина се показва ненормална работа на катапултиращата система. За изясняване на всички условия на летището беше изпратена комисия на съветските аерокосмически сили.

От дежурната диспечерска работа (EDDS) на регион Кировски в Калужката област прецизираха, че локални поданици не са потърпевши. " Няма жертви измежду цивилното население ", споделиха от службата.

Ту-22М е съветски свръхзвуков бомбардировач с отдалечен обхват и с променлива геометрия на крилото. Самолетите от този вид са предопределени да унищожават сухопътни и морски цели със свръхзвукови управляеми ракети и бомби когато и да е на деня и при всевъзможни метеорологични условия. Те могат да носят нуклеарно оръжие.

Предишен случай, при който екипаж на подобен аероплан почина, е от 22 януари 2019 година Тогава при кацане на летището в Оленегорск, област Мурманск, бомбардировачът Ту-22М от 40-ти разбъркан авиационен полк се разрушава. В резултат на това трима души от екипажа умират, а един оцелява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР