Трима въоръжени косовски полицаи бяха арестувани вчера при операция на

...
Трима въоръжени косовски полицаи бяха арестувани вчера при операция на
Коментари Харесай

Александър Вучич: На кръстопът сме дали ще имаме мир или не на Балканите

Трима въоръжени косовски служители на реда бяха задържани през вчерашния ден при интервенция на специфичните елементи на сръбската полиция, а като ответна мярка Прищина взе решение да забрани вноса на сръбски артикули в Косово, както и влизането на всевъзможни транспортни средства със сръбски регистрационни номера на негова територия, написа Българска телеграфна агенция. Според медиите в Косово косовските служители на реда са били отвлечени.

В предаването " Дневник " на сръбската телевизия РТС президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи нощес, че трима косовски служители на реда са били задържани " на 1,8 километра от административната линия на сектора Орахово - Гнилица ".

" Гарантирам, че нито един боец от сръбската войска и нито един служител на реда не са минали през административната линия ", сподели Вучич, представен от вестник " Политика ".

Сръбският президент изрази безпокойство, че е преминат самобитен Рубикон. " Ще бъде мъчно да се върнем към действителността, само че Сърбия ще направи всичко допустимо това връщане да се случи ", уточни Вучич.

" Той (Албин Курти - бел. прев.) не може да забрани вноса на сръбски артикули съгласно наредбите, които съществуват през днешния ден. Те нямат право да го вършат съгласно ЦЕФТА. Те желаят да уморят от апетит хората в Северно Косово, да ги оставят без самун, мляко и всичко останало. Тези хора получават множеството си тестени произведения от Рашка. Това демонстрира желанието на Прищина да изгони вечно сърбите от Косово и Метохия ", разяснява Вучич.

" Ние сме на кръстопът дали ще имаме мир или не, един човек на Балканите не желае това и това е Курти ", съобщи сръбският президент Александър Вучич.

" Албин Курти желае да провокира война, желае спор непременно ", сподели Вучич, представен от вестник " Вечерне новости ".

Вучич напомни, че рецесията е почнала с " нелегитимните избори, които Курти организира в общините със сръбско болшинство ". Той също по този начин напомни за арестите на Милун Миленкович, Душан Обренович и Радош Петрович и стрелбата по Драгиша Галяк.

" Никой не носи отговорност за това. Държат се все едно сърбинът не е прострелян и то откъм гърба. Всички мълчат ", сподели Вучич.

Президентът Вучич разяснява и изказванията, че косовските служители на реда са били отвлечени.

" Тези хора няма какво да търсят в региона на Тресава – Батник без утвърждението на КейФОР и изключително въоръжени. Имаме доказателства и записани диалози, видео и аудио диалози, които демонстрират, че КейФОР не са били осведомени за това, " сподели Вучич.

Сръбският президент ще има през днешния ден среща с представители на Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия и Германия, както и с ръководителя на делегацията на Европейския съюз в " Двореца Сърбия ".
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР