Трима ученици, загасили горящ автомобил в центъра на Бургас, ще

...
Трима ученици, загасили горящ автомобил в центъра на Бургас, ще
Коментари Харесай

Бургас награждава 3-ма ученици, загасили автомобил

Трима възпитаници, загасили пламнал автомобил в центъра на Бургас, ще бъдат удостоени с Почетна значка по предложение на общински съветници от групата на ГЕРБ.

Инцидентът станал на 20 септември тази година. По време на огромното междучасие  учениците от XI „ в “ клас на Професионална комерсиална гимназия в Бургас Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев забелязали, че се възпламенява лек автомобил „ Фолксваген Поло “. Превозното средство било спряло на светофара на улица „ Константин Фотинов “.

Момчетата реагирали бързо и за минути взели пожарогнямал пожарогасител и единствено дейностите на учениците предотвратили изгарянето на автомобила и вероятно по-големи вреди за водача, останалите коли в региона и минувачите.

Наредбата за символиката и оценките на Община Бургас дава опция с Почетна значка да се отличават български и задгранични жители за проявени подвиг, мъжество, гражданска чест и героизъм, битка с бедствия и повреди или заслуги за запазване на околната среда.

„ Ние сме уверени, че такива дейности би трябвало да служат за добър образец на младото потомство, по тази причина считаме, че е належащо тримата възпитаници да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас “, написа в докладната бележка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР