Трима ученици на клавирния педагог Олга Младенова от Враца спечелиха

...
Трима ученици на клавирния педагог Олга Младенова от Враца спечелиха
Коментари Харесай

Млади пианисти от Враца спечелиха призови места в конкурс в Трявна /снимки/

Трима възпитаници на клавирния възпитател Олга Младенова от Враца завоюваха призови места от IV Международен музикален конкурс за реализатори в Трявна. Наградените млади пианисти са:
- в раздел 1 - онлайн: Габриел Байсъл /3 възр.гр./ – Първа награда;
- в раздел 2 - присъствено, Моника Георгиева /2 възр.гр./ – Втора награда;
- Боян Николов /3 възр.гр./ – Първа премия.
Повече от 100 млади реализатори като солисти инструменталисти /пиано, цигулка, виола, флейта, обой, кларинет, валдхорна, китара, арфа/ и като камерни ансамбли бяха оценени от жури от потвърдили професионализма си музиканти с ръководител на журито проф.Томислав Байнов.
Конкурсът се организира от 1 до 7 август в границите на шестото издание на Трявна Арт фестивал, който включваше концерти и майсторски класове в Международната лятна академия.
Преподаватели в академията бяха изявени български актьори и педагози, огромна част от които живеят и работят в чужбина: оперната прима Стефка Евстатиева, пианистът Томислав Байнов, цигуларите Деворина Гамалова и Христофор Маринов, флейтистът Христо Христов, кларинетистът Илия Илиев, контрабасистът Димитър Иванов.
Имаше и съпътстваща стратегия с галерия и прожекция на български филм. Повечето прояви се състояха в неотдавна ремонтираното читалище „ Пенчо Славейков 1871 “ в Трявна с поддръжката на Община Трявна и малкия екран за изкуство Live 7 TV.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР