Трима убити, включително дете, в удари по КиевСтотици се евакуират

...
Трима убити, включително дете, в удари по КиевСтотици се евакуират
Коментари Харесай

Русия отблъсна атаки от украинска територия

Трима убити, в това число дете, в удари по Киев
Стотици се изтеглят от Белгородска област

Граничният град Шебекино подложен на ракетен обстрел

Руските сили са отблъснати три украински офанзиви против граничещата с Украйна Белгородска област, подхванати от проукраински бойци, а натоварен ракетен обстрел е наложил частична евакуация на района. Това заяви през днешния ден отбранителното министерство на Русия.

Руските въоръжени сили взаимно с подразделения на граничната работа и Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия са попречили на украински отряди да преминат съветската граница и са ги отблъснали назад на украинска територия, показва в иязвление ведомството. Оттам допълват, че трите осуетени набези са били покрай граничния град Шебекино и упрекват Украйна, че употребява “терористични формирования ”, с цел да прави умишлени офанзиви против съветски цивилни.

По данни на министреството са били убити повече от 30 украински бойци и са унищожени четири бронирани бойни машини.

По-рано през днешния ден “Руският доброволчески корпус ” - крайнодясна паравоенна формация, формирана от етнически руснаци, които поддържат Украйна, разгласи, че е направил офанзива на съветска територия. Украйна отхвърля да е забъркана, само че съветските управляващи настояват, че въпросните бойци са проксита на Киев.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков уточни, че минимум девет души са били ранени, а на няколко здания са били нанесени вреди при обстрел от страна на украинските сили през нощта. В жилищна постройка в Шебекино е избухнал пожар, а на административна постройка в града са били нанесени вреди, в резултат на обстрел с 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън “Град ”. В публикувано в обществените мрежи видео се виждат стълбове пушек, издигащи се над огромна постройка в Шебекино, обхваната от пожар.

Губернаторът уточни, че стотици дами, деца и възрастни хора към този момент напущат региона, и добави, че е уведомил президента Владимир Путин за развиването на обстановката.

Същевременно Русия извърши следващи ракетни удари по Киев, в които има три жертви - 9-годишно момиче, майка му и друга жена. Те починали, до момента в който бягали към бомбоубежище, което обаче се оказало затворено, по случая е почнало следствие.

Украинската столица е била обстреляна с 10 ракети “Искандер ”, които са били свалени от украинската Противовъздушна отбрана. Паднали парчета от ракетите са развалили три учебни заведения, детска градина, шест жилищни здания и полицейско ръководство, уточни кметът на Киев Виталий Кличко. Ранените са 14, от които деветима са признати в болница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР