Трима търговци в Пловдив са глобени за продажба на непакетирани

...
Трима търговци в Пловдив са глобени за продажба на непакетирани
Коментари Харесай

В Пловдив глобиха трима за продажба на непакетирани хранителни продукти на открито

Трима търговци в Пловдив са санкционирани за продажба на непакетирани хранителни артикули навън, откакто били засечени в нарушаване на член 22, алинея 2 от Наредбата за обезпечаване на публичния ред. Той гласи, че се не разрешава продажбата на непакетирани хранителни артикули навън като се изключи случаите, когато за същите е издадено краткотрайно уверение за регистрация на обекта от органите на РЗИ (Регионалната здравна инспекция) и след приемане на позволение от районната или общинската администрация по реда, избран в наредбите на Общински съвет-Пловдив.
 21pl4006-1  21pl4006-3  21pl4006-2
Такива разрешителни документи обаче въпросните търговци, хванати в региона на Руския пазар край Шекер махала и КАТ-Пловдив, обаче нямали, посочили инспекциите, осъществени от комисия, включваща чиновници от отдел „ Екология и непорочност ” към регион „ Северен ”, Пловдивския общински инспекторат, Трето районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив и „ Общинска защита ”.

От градската администрация и от администрацията на кметството в регион „ Северен ” предизвестяват, че инспекциите за съществуване на търговия с животни, птици и непакетирани хранителни артикули навън ще продължат най-малко до Коледа и Нова година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР