Трима са привлечени под наказателна отговорност след акцията в Басейнова

...
Трима са привлечени под наказателна отговорност след акцията в Басейнова
Коментари Харесай

Трима от Басейнова дирекция – Пловдив са привлечени под наказателна отговорност

Трима са привлечени под наказателна отговорност след акцията в Басейнова дирекция – Пловдив. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева по време на брифинг.

Събрани са доказателства, че членовете на проведената незаконна група са шефът на Дирекция „ Източнобеломорски регион “ - град Пловдив, основният юрист-консулт на Дирекцията, както и общински консултант от Община Марица. Обвиненията са за това, че за интервала от пролетта на 2018 година до сегашния миг трите лица са взели участие в проведена незаконна група на територията на област Пловдив. Тя е основана с користна цел – осъществяване на длъжностни закононарушения: подкупи и търговия с въздействие, написа Фокус.

Директорът на Дирекцията е назначена на тази служба от пролетта на 2018 година. По същото време като основен юрист-консулт в дирекцията работел и другият обвинен. Двете длъжностни лица се познавали с общинския консултант, с който поддържали положителни връзки. Още през 2018 година по самодейност на общинския консултант била основана скица, от която ръководителят и членовете на ОПГ да извличат персонални облаги от Басейнова дирекция – Пловдив посредством издаване на разрешителни по Закона за водите.

Главният юрист-консулт, дружно с други длъжностни лица от дирекцията, почнали да правят масирани инспекции на животновъди, които отглеждали водолюбиви птици – патици, както и за противозаконни сондажи. При установени нарушавания от страна на дадена управителна компания, юрист-консултът насочвал дадения извършител към избрана компания, която била посочвана от общинския консултант, които да узаконят нередовните документи. Цената за услугата, която се заплащала, била в пъти по-висока от тази, която другите компании в региона определяли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР