Трима са подали документи за конкурса за директор на Старинен

...
Трима са подали документи за конкурса за директор на Старинен
Коментари Харесай

Трима кандидати са подали документи за директор на „Старинен Пловдив”

Трима са подали документи за състезанието за шеф на „ Старинен Пловдив ”. Крайният период за кандидатствавне завърши през днешния ден в 17 ч. За поста ще се борят актуалният и.д. шеф доцент доктор Елена Кантарева-Дечева, Виделина Гандева и Иван Цанов.
Прочетете още
По процедура следва „ Комисия по допустимост “ да прегледа документите на претендентите за сходство и цялост. Списъците с позволени и недопуснати претенденти, както и всички други известия, по отношение на състезанието се афишират на осведомителното табло на партера в постройката на Община Пловдив, както и на интернет страницата  в раздел Конкурси.

Вторият стадий в конкурсната процедура е отбрана на идея за активността и развиването на Общински институт „ Старинен Пловдив “ за интервал от 4 години и събеседване.

По концепция на заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов и при единодушие на претендентите, вторият стадий ще бъде стриймван, поради огромния публичен интерес по тематиката и предвид на съблюдаване на правилата на бистрота в работата на администрацията.

Община Пловдив ще популяризира информация посредством медиите за датата и часа на онлайн излъчването.

Припомняме, че Общината разгласи състезанието след дълго отсрочване на процедурата. Първо кметът Здравко Димитров предложения журналиста Богомил Грозев да поеме института, само че след напън на обществото той бе заставен да се отдръпна. След това за краткотрайно изпълняващ длъжността бе назначена доцент Елена Кантарева-Дечева. Това е и първата сходна конкуренция за поста от 2006 година насам, когато за шеф на института беше определена Весела Илиева. Без конкурс като изпълняващи длъжността след нея поста са заемали Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Минко Кафтански и Йордан Илиев, Богомил Грозев и актуалният и.д. началник Елена Кантарева-Дечева. 

Задачата на бъдещия началник е да провежда и управлява цялостната активност на общинския институт, а срокът на мандата му е 4 години, съгласно Закона за развиване на културата

Изискванията са за висше обучение с магистърска степен в специалностите „ История и археология ”, „ Социология, антропология и науки за културата ”, „ Туризъм ”, „ Изобразително изкуство ” – компетентност „ Консервация и реституция “ или компетентност " Архитектура " със специализация по консервация и реституция в региона на недвижимото културно завещание.

Кандидатите би трябвало имат най-малко 3-годишен опит в съответното професионално направление, да имат организационни умения, настройка за работа в екип, адаптивност, комуникативност.

Като преимущество ще се смята Лиценз по член 165 от Закона за културното завещание и опитът в региона на опазването на културното завещание, присъединяване в създаването и реализацията на стратегии и планове, чуждоезикова подготовка и компютърна просветеност.

Допуснатите претенденти ще би трябвало да защитят идея за развиването и активността на Общинския институт за 4 години, ще има и събеседване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР