Трима са обвиняемите за лихварство след спецакцията във Видин на

...
Трима са обвиняемите за лихварство след спецакцията във Видин на
Коментари Харесай

Трима са обвиняемите за лихварство във Видин

Трима са обвинените за лихварство след спецакцията във Видин на ГДБОП, оповестиха от прокуратурата в града. Установена е съпричастността към активността на проведената незаконна група на арестуваните с букви М.Ц. (на 50 години), П.Ц. (на 48 години) и Р.С. (на 37 години). 

 ГДБОП нахлу в неправилна къща при акцията във Видин Виж още

Окръжна прокуратура - Видин управлява следствие на противозаконна банкова активност, осъществявана от проведена незаконна група. Единият от обвинените - М.Ц., е притеглен към наказателна отговорност и за изнудване. Събрани са доказателства за това, че той е принудил едно лице да се разпореди с парична сума в размер на 2 000 лв. и го заплашил.

Досъдебното произвеждане е било формирано през януари 2022 година с разпореждане на Специализираната прокуратура за противозаконна активност, осъществявана от проведена незаконна група, основана с користна цел. След закриването на профилираните структури делото е признато по подготвеност от Окръжна прокуратура - Видин.

В хода на следствието са събрани доказателства, че от 2015 година до сегашния миг структурираното трайно съдружие главно се занимавало с противозаконна банкова активност на територията на област Видин. За събиране на задължения участниците му упражнявали изнудване, насила, както и други силови способи по отношение на техните длъжници.

По делото са извършени разпити на очевидци, осъществени са разпознавания, както и други дейности по следствието.

В населяваните от тримата жилища, употребените дворни места и прилежащите постройки е осъществено претършуване и изземване.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор тримата са привлечени в качеството на обвинени по водено досъдебно произвеждане и са арестувани за период до 72 часа.

Предстои внасяне в съда на искане за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР