Трима руски граждани са обвинени за опита за умишлено отравяне

...
Трима руски граждани са обвинени за опита за умишлено отравяне
Коментари Харесай

3 руснаци са обвинени за опита за убийство на Емилиян Гебрев

Трима съветски жители са упрекнати за опита за съзнателно отравяне на Емилиян Гербев. Издадена е европейска заповед за арест на всяко от упрекнатите лица, оповестиха от Прокуратурата.

“Във връзка с воденото следствие под надзора на СГП, касаещо опита за съзнателно отравяне на лицата Емилиян Христов Гебрев, Христо Емилиянов Гебрев и В. Т., са повдигнати обвинявания против три лица съветски жители за опит за преднамерено ликвидиране. Същите са упрекнати за това, че в интервала от 28.04.2015 година до 04.05.2015 година в гр. София, като съизвършители са създали опит съзнателно да умъртвят потърпевшите лица по метод и със средства, рискови за живота на мнозина, като действието е осъществено посредством интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен темперамент / ФОС / ”, се споделя в известието.

“В тази връзка СГП е издала Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвинените лица, както и молби за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция. Лицата са оповестени в Шенгенската осведомителна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с алена бюлетина.

БГНЕС напомня, че по-рано тази седмица от Прокуратурата разпространиха фрагменти охранителна камера, на които се вижда маскирано лице с шапка, който се промъква в подземния паркинг на компанията „ ЕМКО “, благосъстоятелност на Емилиян Гебрев.
„ В тази връзка в лаборатория на ФБР е предоставена видео-техническа експертиза, която да откри самоличността на лицето, вероятно съпричастно към осъщественото закононарушение “, обявиха тогава от Прокуратурата.
На 27 април 2015 година беше изработен опит за отравянето на предприемача Емилиян Гебрев, който е притежател на оръжейния цех „ Дунарит “. Предполага се, че зад отравянето му стоят съветският служби за сигурност.
Неговият случай закупи международна популярност, след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия през март 2018 година с „ Новичок “ в английския град Солсбъри. Това докара до интернационален скандал и разтягане на връзките сред Москва и Запада, в това число редица западноевропейски страни изгониха съветски дипломати. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР