Триото от републиканската партия в Камарата на представителите представя законопроект за отмяна на Закона за местното управление на окръг Колумбия

...
Трима републикански конгресмени представиха във вторник законопроект за отмяна на
Коментари Харесай

Трима републикански конгресмени представиха във вторник законопроект за отмяна на Закона за местното управление на окръг Колумбия, усилие, което ще премахне кмета и съвета на Вашингтон, окръг Колумбия, предоставяйки всички управленски правомощия в от окръга до Конгреса.

Законопроектът, който няма вероятност да бъде приет, беше внесен от конгресмена Анди Огълс (R-Тенеси) и съвместно спонсориран от представителите Мат Розендейл (R-Mont.) и Байрън Доналдс (R-Fla.). Огълс каза, че законопроектът е опит за упражняване на власт над окръга, тъй като републиканците се фокусират върху политиката за престъпността.

„През първите 5 дни на август в окръг Колумбия станаха свидетели на 13 убийства. Столицата на нацията е затрупана от жестока престъпност, наркотици, кражби, бездомност и бунтове“, каза Огълс в изявление за Washington Examiner.

„Конституцията възлага правомощията и отговорността на администрацията на окръг Колумбия на Конгрес — не с кмет на окръг Колумбия или с градски съвет на окръг Колумбия. Конгресът трябва да възстанови конституционните си правомощия и да направи столицата на нашата нация отново безопасна, поради което въвеждам Закона за седалището на правителството, за да отменя Закона за местното управление на окръг Колумбия,” продължи той.

Регулацията на окръг Колумбия Законът, приет през 1973 г., създава Областен съвет и кмет. Конгресът все още трябва да одобрява всеки законопроект, приет от съвета, но Законът за местното самоуправление значително разшири автономията на окръга.

Ходовете на Конгреса да блокира законите на окръг Колумбия са рядкост, но двупартийна група от членове гласува да отмени актуализиран наказателен код за Областта през март. Актуализираният кодекс намали наказанията за някои насилствени престъпления, като предизвика критики и от двете партии.

Някои демократи се присъединиха към всички републиканци в отмяната на законопроекта за престъпността в окръг Колумбия и в двете камари, като президентът Байдън се съгласи да отмени мярката по-късно през март, противоречив ход, който разгневи прогресивните демократи.

Конгресът прие резолюция, отменяща законопроект за реформа на полицията в окръг Колумбия през май, въпреки че Байдън наложи вето на тази резолюция, позволявайки на законопроекта да влезе в сила.

Насилствени престъпления е с около 37 процента през 2023 г. в сравнение с тази точка през 2022 г., според данни на областната полиция. Има 164 убийства, 25% увеличение, и 2159 грабежа, 61% увеличение, към вторник сутринта. Кражбите на автомобили са се увеличили със 114 процента от миналата година според данните.

Ако бъде приет, Конгресът отново ще носи отговорност за всички аспекти на правителството на окръг Колумбия, от управлението и финансирането на обществени услуги като полицията до обществените работи и инфраструктура.

Окръжните политици разкритикуваха предложението на Огълс.

„Първата ми реакция е следната: господинът няма представа как да управлява окръг Колумбия“, председател на окръжния съвет Фил Менделсън (D) каза пред The ​​Washington Post. „И идеята, че Конгресът е готов да се върне 50 години назад, когато тогава не е управлявал добре града, е фантазия.“

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, гл. до Хълма.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР