Трима ръководни служители са позволили да бъде наказано административно лицето

...
Трима ръководни служители са позволили да бъде наказано административно лицето
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Трима служители на ръководни позиции в МВР са позволили Георги Семердиев да бъде наказан административно

Трима управителни чиновници са разрешили да бъде осъдено административно лицето Семерджиев в случай, че е имало задоволително данни за осъществени от него закононарушения. Това сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на инспекцията против Георги Семерджиев, който провокира злополука с две жертви в София, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата, вместо това някой е наложил административни санкции явно за да бъде спестена наказателната отговорност на това лице ", уточни Демерджиев.

От думите на вътрешния министър стана ясно, че има данни, че 40 служители на реда не са изпълнили задоволително съзнателно отговорностите си. Заведени са две досъдебни производства, едно от което касае полицайката Симона Радева.

" Полицаи е мъчно да се каже за човек, който е направил такива действия. Има задоволително данни. Подлежи на дисциплинарно наказване " уволняване “. Несъвместимо с пагона на чиновник на реда такова държание, каквото е установено в хода на инспекцията – подпомагане на разположение, направило престъпна демонстрация, по всевъзможен метод, в това число отбягване на наказателна отговорност. Радева е подкрепила Георги Семерджиев по няколко метода ", съобщи Демерджиев.

Вътрешният министър посочи, че дисциплинарни санкции ще бъдат наложени служители от всички структури на столичната полиция, от разнообразни полицейски ръководства в София, в това число и Столична дирекция на вътрешните работи.

" Дал съм инструкции те да се придвижат допустимо най-бързо в плануваните законови периоди. Другото напътствие, което съм дал, е дисциплинарно наказателните органи да бъдат безусловно безкомпромисни в тези случаи ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР