Трима психиатри от Центъра за психично здраве в Пловдив са

...
Трима психиатри от Центъра за психично здраве в Пловдив са
Коментари Харесай

Защитата на Йордан Таков оспори експертизата на трима психиатри от Пловдив

Трима психиатри от Центъра за психологично здраве в Пловдив са изготвяли комплексната съдебно-психологическа и психиатрична експертиза на обвинявания в двойно ликвидиране Йордан Таков. Заключението по този начин и не беше прочетено в откритото правосъдно съвещание и не стана ясно мнението на експертите за положението на подсъдимия сега на действието, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Експертизата беше оспорена от отбраната на обвинения. Адвокат Йордан Давчев изиска напълно нова или спомагателна експертиза от експерти отвън град Пловдив.

" Не може да се одобри единствено поради това, че има явен спомен. Въпросът е дали е работил под боязън, разстройване и нерешителност, на който няма отговор " - акцентира бранителят. 

Давчев посочи, че в показанията си единственият директен свидетел св. Дошев и служителите на реда, пристигнали първи на мястото на престъплението, разказват по еднакъв метод прочувственото положение на Таков: паникьосан, комплициран, изплашен.

Според прокурора обаче тези лица не са експерти да дадат научно пояснение дали има нерешителност, комплицираност или афект. В последна сметка съдът разгласи, че направената сложна експертиза цялостно и ясно е дала отговор в детайли и аргументирано на всички въпроси, подаденото експертно умозаключение е обосновано и са взети поради доказателствата до осъществяване на действието и е направено лично-психологическо проучване.

Отбеляза, че тълкуването на свидетелските показания е въпрос всъщност и предложи това да се направи в пледоариите и заключенията на страните. 

Съдът одобри дактилоскопската експертиза, която беше поръчана, защото по револвера, с който са убити Васил и Христо Ботеви, са открити неустановени следи. С лупа със 7-кратно нарастване е установено, че следата не е от подсъдимия или от потърпевшите и не намерено съвпадане при инспекцията в Автоматизираната дактилоскопна идентификационна система (AFIS). 

На идващото съвещание би трябвало да бъде прочетена физико-химичната експертиза. Тя трябваше да бъде показана през днешния ден, само че вещото лице е имало ангажимент в Апелативния съд и не съумя да се яви.

На 21 февруари наложително ще бъде доведен и очевидецът Иван Нейчев, чиито показания са от основно значение за хода на процеса и след чийто разпит отбраната счита да направи нови претенции. На предходни съвещания стана известно, че Нейчев има информация за .

Днес адв. Давчев означи пред съда, че Иван Нейчев не се явява, тъй като желае да изземе цялата активност на компанията на подсъдимия Йордан Таков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР