Трима полицаи са отстранени от длъжност Не толерирам и не

...
Трима полицаи са отстранени от длъжност Не толерирам и не
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Недопустимо е политически лидер да се меси в МВР, както го направи Кирил Петков

Трима служители на реда са отстранени от служба
„ Не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение. Както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда “, съобщи вътрешният министър в изказване след насилието предходната седмица в центъра на София.

Той даде обещание всеки, който е упражнил принуждение ще бъде разследван и ще понесе отговорност.

Според Стоянов работата на Министерство на вътрешните работи не може да бъде сложена под общ знаменател със случаите, в които е имало превишаване на пълномощията.

„ Поздравявам всички чиновници които съзнателно и отговорно си свършиха работата, съвършено се справихте. За по-малко от два часа овладяхте тази вандалска експанзия. Бяхте обиждани, плюти, предизвикани, удряни с камъни, с горящо контейнери и макар всички провокации се справихте. Благодаря ви, че не допуснахте центърът на София да се трансформира в същински разгром и най-много, че не допуснахте да има човешки жертви “, съобщи Калин Стоянов.

Министърът се обърна и към Николай Денков:

„ Благодаря на премиера, който в идващия ден удостовери, че водач на политическа партия е правил опит да кадрува в Министерство на вътрешните работи и аз не съм го позволил. Смятам, че е неприемливо да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи, както го направи господин Кирил Петков “.

Вътрешният министър акцентира, че на никое място в Европа, където е и България няма процедура след такива митинги да хвърчи оставката на вътрешния министър. Той напомни, че според Закона за Министерство на вътрешните работи министъра дефинира и следи стратегическите задания и няма пълномощия да управлява оперативно дейностите на чиновниците на терен. „ Ясно се диференцирам от всевъзможен тип произвол “.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов съобщи, че към днешна дата трима служители на реда са отстранени от служба, един пълководец на поделение и двама старши служители на реда, като други двама също подлежат на дисциплинарна инспекция.

Главният секретар акцентира, че униформените са си свършили съвършено работата и не трябва всички да се поставят под общ знаменател. Комисар Живко Коцев прикани политици, които нямат нужната експертиза да не разясняват, защото по този метод пречат на работата на Министерство на вътрешните работи.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР