Трима пациенти са загинали при пожар, избухнал през нощта в

...
Трима пациенти са загинали при пожар, избухнал през нощта в
Коментари Харесай

Трима пациенти загинаха в пожар в австрийската болница

Трима пациенти са починали при пожар , избухнал през нощта в болница в градче край Виена, оповестиха австрийските управляващи във вторник. Полицията съобщи, че подозира, че пожарът е провокиран от цигара.

Пожарът е избухнал в стая на четвъртия етаж в болничното заведение в Мьодлинг и спасителите не са съумели да спасят трима мъже, които са се намирали в тази стая, сподели Матиас Хофер, представител на здравната организация на провинция Долна Австрия, пред Австрийската организация по печата. Една жена е била леко ранена .

Властите са били предизвестени малко преди 1 ч. след среднощ за пожара, който извършил с пушек отделението по вътрешни заболявания. Около 90 пациенти са били евакуирани , като някои от тях са били преместени в други елементи на болничното заведение, а други - в клиника в близкия Баден.

Пожарът е сподавен към 3 ч. сутринта.

Доказателствата сочат, че повода за пожара е цигара , съобщи по-късно във вторник представителят на полицията Щефан Лойдл пред организация АПА.

Разследващите считат, че пожарът е почнал в леглото на 75-годишен мъж, който е бил мощен пушач. Прозорецът на стаята е бил отворен, с цел да се проветрява.

Мъжът е една от жертвите, дружно с още двама души на възраст 78 и 81 години в стаята с четирима пациенти. Четвъртият пациент не е бил в стаята по това време и не е потърпевш .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР