Трима от задържаните фалшификатори и пловдивският полицай от дирекция „Миграция”

...
Трима от задържаните фалшификатори и пловдивският полицай от дирекция „Миграция”
Коментари Харесай

Полицаят от схемата с фалшиви документи пробва да трогне съда с лична драма ВИДЕО

Трима от арестуваните фалшификатори и пловдивският служител на реда от дирекция „ Миграция” Боян Кабашки остават в ареста . Единствено Рангел Сарийски бе освободен с по-лека мярка – „ домакински арест”.

Прокуратурата изиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража " на арестуваните фалшификатори и пловдивския служител на реда, написа.

Полицаят Боян Кабашки /45/ и фалшификаторите Васил Гайдаджийски /60/, Рангел Сарийски/55/, Борис Ябълков/54/ и Христо Лозев/43/ са обвинени за правене и търговия с подправени документи за идентичност. Според обвиняването налице са всички предпоставки за най-тежката мярка. Извършени са голям брой претърсвания на адреси, разпитани са доста очевидци.

Гайдаджийски, Ябълков и Сарийски са изготвяли документи, който се предоставяли на чужденци. Един тези жители от Тунис, няма записано влизане в страната. Друг - от Турция се опитал да напусне страната с подправени документи, само че бил хванат.

"Дейността им е добре премислена и проведена. Намерените документи са с високо качество и могат да заблудят органите на реда. Всеки един е получавал не малко суми за документите. Само най-тежката мярка може да попречва други закононарушения.

Що се отнася до Лозев и служителят на Министерство на вътрешните работи – Кабашки, последният е мотор в незаконната активност по даване на данни от регистрите на Министерство на вътрешните работи.

Тази му активност е улеснявала активността на другите. Налице е заплаха да извърши други закононарушения - да повлияе върху очевидци и да укрие доказателства. Лозев след 3 години след присъда за същото закононарушение, не е прекратил активност.

В дома си е държал средства за правене на документи - заготовки, плаки и други Това приказва за упорита незаконна активност ", споделиха наблюдаващите прокурори Светослава Пенчева и Стоян Павлов.

Адвокат Харалампиев, бранител на Рангел Сарийски съобщи, че мярката "задържане под стража " е прекомерно тежка. "Всеки един има друго отношение към незаконното действие. Не е конкретизирано действието на клиента ми. През 2010 година е осъждан. Прекарал е инсулт, представям и епикриза от 10 декември, както и ТЕЛК-во решение за неработоспособност. Престоят в ареста не може да разреши лекуване. До момента не е получавал медикаментите си ", сподели бранителят му.

Той изиска домакински арест, който Рангел да изтърпява в село Съединение, където Сарийски живее.

Адвокат Георги Аргиров, представляващ Ябълков също настоя за по-лека мярка, а точно домакински арест.

"Няма претекстове, за какво навръх моя клиент се желае най-тежка мярка. Още през цялото време при претършуване на дома и колата му, не е осуетил следствието. Той е женен, има и дете. Може умерено да се прибере вкъщи. Не се открива контакт сред него и другите арестувани. Свидетелят дал показания против него е заинтригуван да му навреди, сподели юристът.

Кирил Николов, който съставлява Гайдаджийски, се солидаризира с сътрудниците си.

„ Делото е 10 тома и не можах да свържа доказателствата и данните на прокуратурата с клиента ми. Делото е формирано през март 2020 година и арестуваните са разследвани 10 месеца. Доказателствата против клиента ми са открити едвам преди дни. Васил на практика е упрекнат въз основа на правосъден контракт.

Обясненията на Рангел са единствените доказателства против клиента ми. Той е дал пояснения чрез текст под формата на самопризнания. В разпита му се вижда, че той не ги е подписал. Стои единствено подписа на служебния бранител. Очевидно е нали?

Единственото нещо, което уличава Гайдаджиев е обяснението на Васил. Това не е обосновано съмнение ", съобщи Кирил Николов. Според него има направени 5 подправени документа.

"Шофьор на сметовоз, скъсен. Човек с стеснен капацитет. От самосебе си е ясно, че дейностите на органите на реда са изиграли ролята си. Настояваме за мярка " гаранция ", само че поддържаме и казаното и настояването от сътрудниците - " домакински арест ", приключи Николов.

"Лозев е осъждан преди 5 години за същото действие. Той е отнесъл няколко кашона след присъдата си тогава в къщата си в Карлово. В тях са били към 300 листа със заготовки. Те са отпреди 5 години.

Тези листове не са годни за каквито и да са документи. Той не познава останалите, те него също. Само поради присъдата си той е тук. Работи и има две деца. Иззет е един кашон отпадъци, които не са годни. Нека да бъдем европейци. Настояваме за друга мярка от "задържане под стража " ", сподели юрист Попчев, бранител на Лозев.

"Клиентът ми е с изрядна история, чиновник е на Министерство на вътрешните работи. Само, че тъкмо поради работата си ме слага в неприятна позиция. Няма по какъв начин Кабашки да се укрие, като има непрекъснат адрес и е уединен родител на щерка.

Няма по какъв начин да влияе и на очевидци, като след час те ще влязат в залата пред арбитър, с цел да дадат показания. Запознах се с настояването на прокуратурата. Настоявам за по-лека мярка. Той се грижи самичък за 14- годишното си момиченце”, сподели юристът на Кабашки- Атанас Павлов.

В последната си дума обвинените желаеха по-леки ограничения, а служителят на реда посочи, че би трябвало да се грижи за детето си, а татко му е с инсулт.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР