Трима от украинските моряци, задържани в неделя от руската брегова

...
Трима от украинските моряци, задържани в неделя от руската брегова
Коментари Харесай

Трима от украинските моряци остават в руски арест за два месеца

Трима от украинските моряци, арестувани в неделя от съветската брегова защита край крайбрежията на Крим, остават в предварителния арест за период от два месеца. Обвинение са в нелегално секване на съветската граница.
Това е решението на съветския съд, постановено през днешния ден. Мерки за неотклонение на останалите двайсетина арестувани украинци, ще бъдат избрани на следващия ден.

" Към момента трима души са арестувани под стража до 25 януари ", разгласи пред Агенция Франс Прес омбудсманът на съветската република Крим Людмила Любина. Тя посочи, че това са моряците Владимир Варимез, Владимир Беспалченко и Андрей Оприско.

Наказателният съд в Симферопол би трябвало да дефинира ограниченията за неотклонение на 12 от общо арестувани украински 24 моряци. Мерки за неотклонение на останалите арестувани украинци, които са офицери, ще бъдат избрани на следващия ден.

26 годишния Варимез, който не се е признал за отговорен, е арестуван по член от съветския Наказателен кодекс за " нелегално секване на границата, осъществено от група лица по прелиминарен сговор или от проведена група, с потребление на принуждение или със опасност от потребление (на такова) ", оповестява ТАСС.

Инцидентът сред съветската брегова защита и украински военни кораби стана в неделя вечерта в Черно море край крайбрежията на Крим, до момента в който украинските съдове се опитваха да преминат през Керченския пролив, с цел да влязат в дребното Азовско море. То е от основно значение за износа на зърно и стомана, създавани в Източна Украйна

Инцидентът беше избран от Русия като " провокация ". Украйна го квалифицира като " акт на експанзия " от съветска страна и настоя за освобождение на моряците и връщане на плавателните съдове.

Руската брегова защита, която е на послушание на Федералната работа за сигурност (ФСС), задържа две украински моторни лодки и влекач по обвиняване, че са навлезли нелегално в съветски териториални води, моряците на борда им бяха задържани.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР