Трима от екипажа на заседналия в морето до Камен бряг

...
Трима от екипажа на заседналия в морето до Камен бряг
Коментари Харесай

Обрат с кораба “Вера Су”! Трима от екипажа...

Трима от екипажа на заседналия в морето до Камен бряг транспортен съд са поискали да слязат на брега, оповестиха от Министерството на превоза, представени от Нова телевизия.

За да го създадат обаче, притежателят на кораба би трябвало да изпрати на тяхно място други трима, с цел да попълни 9-членния екипаж. Все още не е ясно по какъв начин и по кое време може да се реализира това.

Междувременно в Международната федерация на транспортните служащи е постъпил сигнал от работещите на кораба “Вера Су” за неизплатени заплати. По тази причина представител на организацията, съпроводен от чиновник на изпълнителната организация “Морска администрация”, ще се качат на борда и ще инспектират положението на екипажа.

Във Варна се чака да дойде представител на салвидж компанията, наета от корабособственика да измъкне плавателния съд. Той ще съгласува с българските управляващи проекта за ориста на “Вера Су” оттук насетне. Ще се наложи и да се качи на борда за оглед.

За момента корабът “Вера Су” е укрепен с котви и вериги. Направени са още водолазни огледи със видеозаснемане, което ще се проучва. Източено е и последното гориво, с изключение на нужния най-малко.

Претоварването на 3300 тона азотен тор на този стадий не може да стартира. Специализираните барджи се чакат във Варна в сряда. Междувременно метеорологичните прогнози са за високи талази и мощен вятър в идващите дни, което в допълнение слага въпросителни към старта на интервенцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР