Трима от членове на организацията бяха арестуваниГръцката полиция разкри схема

...
Трима от членове на организацията бяха арестуваниГръцката полиция разкри схема
Коментари Харесай

Разбиха престъпна схема за нелегален внос на български етилов алкохол в Гърция

Трима от членове на организацията бяха задържани

Гръцката полиция разкри скица за противозаконен импорт на алкохол от България в Гърция. Дирекция " Икономическа полиция " разруши незаконна организация, която редовно внасяла контрабандно от България етилов алкохол и го насочвала за произвеждане на алкохолни питиета, оповестиха от полицията в южната ни съседка, съобщи вестник.

Конфискувани са 19 200 литра етилов алкохол, като укритите налози се правят оценка на 590 000 евро, а трима членове на организацията бяха задържани. От следствието е станало ясно, че незаконната организация най-малко от август 2022 година е правила систематична активност във вноса на етилов алкохол (алкохол) от България, за произвеждане на незаконни алкохолни питиета и насочването им към Атика и разнообразни елементи на Гърция, извличайки огромни финансови изгоди.

Според полицията контрабандният етилов алкохол се транспортирал в особено предопределени за задачата кашони с камиони, които превозвали и легална продукция с документи, сложени по този начин, че да не се вижда. За краткотрайното му предпазване в Атика те употребявали транспортни компании, като съставяли неистинен документи по отношение на типа на превоза и получателите.

Разкриването на незаконната организация е осъществено през вчерашния ден сутринта при координирана полицейска интервенция, при която са арестувани 3-ма членове на организацията, по-точно водачът на камиона и двама получатели на контрабандното количество алкохол, единият от които притежател на дестилерия. Срещу тях са формирани преписки за незаконна организация и нарушавания на Митническия кодекс.

Същевременно, по време на следствията, осъществени със съдействието на службата за митнически надзор Пирея, в дестилерията, както и в складови пространства и транспортни средства са открити и иззети: 19 200 литра етилов алкохол, машина, която слага капачки на бутилки, машина за пълнене на чували, 3 филтърни помпи, 2 миксера за питиета, влекач с преносимо легло, 2 микробуса, 3 мобилни телефона, 1500 евро и документи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР