Трима от четирима таджики, чиито снимки и имена бяха разпространени

...
Трима от четирима таджики, чиито снимки и имена бяха разпространени
Коментари Харесай

Таджикистан: Двама от обвинените за тероризъм в Москва са си тук и не са напускали изобщо Таджикистан

Трима от четирима таджики, чиито фотоси и имена бяха публикувани първо от прокремълския телеграм канал Baza, към този момент са с изяснени не просто самоличности, само че и други обстоятелства, които хвърлят голямо подозрение върху версията, че може да са виновни за кървата баня в " Крокус Сити Хол ", съобщи Актуално.

Първи обвинен Руският опозиционен телеграм канал ASTRA първо заяви спомагателна информация за 29-годишния Рустам Назаров. Според информацията, той през вчерашния ден през целия ден е бил с роднините си в Самара и е дал показания за това пред локалните правоохранителни органи.

Данни за арести Рустам работи като таксиметров водач в Самара и вечерта, по време на атентата против Крокус Сити Хол, първо вечерял с родителите си, а по-късно откарал сестра си вкъщи. Младият мъж видял фотографията си в ориентацията тази заран и отишъл да заяви грешката на локалните сили за сигурност. Тази информация пред ASTRA удостовери и сестрата на Рустам Парвина Махмаджонова. " Той не е взел участие в никакви терористични офанзиви. Беше си у дома ", сподели Парвина.

Втори и трети обвинен Министерството на външните работи на Таджикистан разгласи публично, че други двама от посочените живеят в Таджикистан и в този миг.

" На 26 ноември 2023 година те дойдоха от Руската федерация в Република Таджикистан и се намират в Таджикистан по местоживеене ", се споделя в изказване на ведомството. Става дума за Риводжидин Исмонов и Махмадрасул Насридинов.

Министерството даже разгласява техни фотоси по какъв начин държат паспортите си и удостовери, че трети от показаните живеел в Самара – очевидно става въпрос за Рустам Назаров.

Междувременно към този момент има следващо от силов разпит на задържан обвинен.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР