Трима от Басейнова дирекция - Пловдив са с обвинения след

...
Трима от Басейнова дирекция - Пловдив са с обвинения след
Коментари Харесай

Трима с обвинения след акцията в Басейнова дирекция - Пловдив

Трима от Басейнова дирекция - Пловдив са с обвинявания след акцията там предходната седмица.Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Те са упрекнати в присъединяване в профилирана незаконна група (ОПГ) за осъществяване на длъжностни закононарушения, подкупи и търговия с въздействие. Това са: шефът на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “, гр. Пловдив, основният юрист на дирекцията и един общински консултант.
По каква скица са работили те
Обвиняемите са основали скица за приемане на пари против издавани разрешителни по Закона за водите. Когато били установени нарушавания по време на осъществяване на инспекции, основният юрист насочвал съответния извършител към избрана от общинския консултант хидрогеоложка компания.
Вместо нормалната цена от 3000 лева, за узаконяването съответната компания желала такса от 8000 лева Разликата се разпределяла сред членовете на ОПГ.
Ако документите, входирани в дирекцията били направени от друга компания, друга от доверените на обвинените, шефът казвал на подчинените си преписката да бъде бавена, до момента в който вложителят не бъде ориентиран към " вярната " компания.
Наред с това е открито, че участниците в незаконната група са прикривали очевидни нарушавания, които е трябвало да бъдат глобени.
Регистрирани са и случаи, при които чиновници на дирекцията са били връщани от инспекции, забранявано им е да правят такива на избрани лица или компании.
Несъгласните с управлението след това са били уволнявани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР