Трима натурализирани футболисти, които не са родени в Китай, бяха

...
Трима натурализирани футболисти, които не са родени в Китай, бяха
Коментари Харесай

Китайските национали се готвят за квалификации, трима бразилци може да ги подсилят

Трима натурализирани футболисти, които не са родени в Китай, бяха извикани в националния тим за първи път от селекционера Ли Ти. Отборът се събира на лагер в Шанхай, с цел да се приготви за отсрочените международни квалификации, които бяха в календара за февруари.

Според "Титан Спортс ", в тима са попаднали родените в Бразилия играчи Елкесон и Алойзио, както и някогашният футболист на Арсенал (Лондон) Нико Йенарис, който е роден в Англия. Въпросните международни квалификации първо бяха пренасрочени за март, само че по-късно още веднъж отсрочени поради рисковата конюнктура към пандемията с COVID-19.

Елкесон по този начин или другояче е първият състезател, който няма никакви китайски корени и беше извикан в националния тим на страната, а предходната година и записа мачове. Йенарис, който е роден на Острова и като дребен е минал през много съществени школи там, е с китайска майка, само че едвам предходната година получи поданство.

Бразилците в действителност могат да станат и трима, защото различен техен съотечественик - Алан Карвальо, също е в проектите на селекционера Ли Ти. Но 30-годишният нападател към момента не може да дойде в Китай, защото чака да се вдигнат възбраните да пътува от родината си до Китай. Националният тим на Китай ще играе две другарски мачове с образователен темперамент по време на лагера против двата локални клуба- Шанхай Шенхуа и Шанхай СИПГ.

Китайското състезание също трябваше да се възобнови през февруари, само че за момента е избутано напред във времето. Ли Ти, който е бил футболист на Евертън по време на кариерата си, наследи поста от международния първенец и италианска легенда Марчело Липи. Италианецът напусна поста през ноември след сензационната загуба от тима на Сирия, отново в международна подготовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР