Трима молдовци - жена и двама мъже са били арестувани

...
Трима молдовци - жена и двама мъже са били арестувани
Коментари Харесай

Хванаха молдовци на БГ граница, пребили турския текстилен император и съпругата му

Трима молдовци - жена и двама мъже са били задържани в неделя на българската граница. Те били оповестени за търсене от Интерпол, след опит за въоръжен обир над един от притежателите на Сарар Холдинг в град Ескишехир - в комлексът на Сарар Холдинг, научи TrafficNews.

Разпореждане за издирването на нарушителите било обещано персонално от президента на Турция - Реджеп Ердоган, който бил непосредствен другар с жертвите.

" Свързах се с българския вътрешен министър. Установихме тяхната идентичност " - заяви министърът на вътрешните работи в Турция Сюлейман Сойлу пред турски медии.

Тримата молдовци нахлули въоръжени, с маскирани лица и завързали предприемача Джемалетин Сарар и 70-годишната му брачна половинка Зехра Сарар. Последвал побой над жертвите, след което нападателите избягали.

Разследването продължава. Молдовските жители са арестувани на българския граничен пункт и следва да бъдат предадени на турските управляващи.

Джемалеттин Сарар е един от най значимите и високо уважавани предприемачи в Турция, а семейството Сарар е една от най- известните в Турция. Джемалеттин има огромна фешън компания и е именуван " Текстилния император ".

В Ескишехър е задържана 34-годишната Лулия Д., която преди време работела като прислужница в дома на семейство Сарар. Задържан е и неин другар.

" Крадците са измъчвали предприемача и брачната половинка му. Те желали от тях 1 милион щатски $ и 1 милион евро, само че двамата им дали отговор, че не разполагат с такава сума. Поискали ключа за касата, само че дамата дала отговор, че не знае къде се намира. Били са ги. 3-мата молдовци, които от самото начало били със скиорски маски, съумели да намерят ключа и да отворят касата, от която отмъкнали валута и полезности ", прецизират публицистите. /trafficnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР