Трима министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев са

...
Трима министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев са
Коментари Харесай

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Трима министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев са подали оставки пред премиера. Новината заяви персонално стоителният министър на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

По този метод тримата желаят да поемат отговорност за трагичната злополука край Своге, лишила 17 живота.

Нашата съществена цел е справедливостта, посочи Нанков. Властта щяла да спомага на следствието, с цел да се обясни отговорността за тежкия случай .
Така постъпваме ние в ГЕРБ, разгласи и силовият министър Валентин Радев. Има доста други, които са отговорни това да се случи, акцентира той.

Вината на тримата министри била, че не са взели ограничения, с цел да предотвратят случая . Още в неделя министрите заявили на Бойко Борисов подготвеност да подадат оставка.

До номиниране на нови министри тримата ще извършват отговорностите си .

 Три оставки изискал Борисов
Три оставки изискал Борисов

Нанков, Московски и Валентин Радев могат да се разделят с постовете си

Припомняме, тази заран стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е изискал оставките на тримата министри - на превоза, на вътрешните работи и на строителния министър, надлежно Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков.

От Българска социалистическа партия към този момент желаеха оставката на цялото държавно управление поради случая . Вчера с коментар по тематиката излезе и президентът Румен Радев.

 Българска социалистическа партия желае Борисов да понесе отговорност за злополуката край Своге
Българска социалистическа партия желае Борисов да понесе отговорност за злополуката край Своге

Червените виждат единствено едно решение - оставката на кабинета

Припомняме, през днешния ден пътят за Своге е затворен от 10 до 18 часа , поради оглед и взимане на проби от асфалта от страна на проверяващите. Паралелно с това текат разпитите на двамата някогашни ръководители на АПИ - Лазар Лазаров и Дончо Атанасов .

В Националната следствена работа през вчерашния ден бяха разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия , направила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

Като очевидци са разпитани също министърът на районното развиване и благоустройството Николай Ненков и ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Светослав Глосов .

Министър Нанков към този момент уточни , че има разминаване в документи и материали за пътя край Своге.

От компанията реализатор " Трейс груп " отхвърлят на този стадий всякаква виновност , в това число и за осъществяването на проби на асфалта, с който е работено, в лаборатория, която е обвързвана свойски с тях.

 Шефът на
Шефът на " Трейс груп " дал на сина си да изследва асфалта на пътя палач?

Нанков удостовери, че е вероятен спор на ползи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР